Odeća će se manje gužvati, ovi trikovi su vredniji od suvog zlata

TikTok profil pod nazivom Efektivni prostori podelio je kako možete da složite svoju odeću tako da se ne gužva dok maksimalno iskoristite prostor u ormaru. Pored toga što ćete pratiti trikove Efektivnog prostora kako bi vaša odeća bila bez bora, možete isprobati i savete u nastavku za najbolje rezultate.

1. Sve počinje sa ciklusom pranja
Najvažnije je da ne napunite mašinu za pranje veša do kraja. Ono što se dešava kada ugurate previše veša je da će proces pranja i ispiranja biti teži za mašinu, što će rezultirati više naborane odeće i posteljine.

Takođe je važno izbegavati korišćenje funkcije centrifuge ili programa koji rade previsokom brzinom, jer to takođe može povećati šanse za gužvanje. Na primer, 600 obrtaja u minuti je dovoljno da se ukloni 30-40 odsto vlage, što je više nego dovoljno da se odeća stavi na peglu bez kapanja.

Na kraju, nemojte preskočiti omekšivač – on omekšava vlakna, smanjujući nabore. Samo obavezno dodajte količinu naznačenu na pakovanju.

2. Budite oprezni kada koristite mašinu za sušenje veša
Važno je da izaberete nežniji program sušenja na niskoj temperaturi kako ne biste presušili veš. Naime, visoke temperature i prekomerno isušivanje jedni su od najgorih krivaca za gužvanje odeće.

Iako ne želite da sve kaplje sa odeće, mnogo je bolje ako odeća i čaršavi izađu iz mašine za sušenje veša malo vlažni. Nemojte puniti mašinu za sušenje do kraja jer će to izazvati grudvice i samim tim više bora.

3. Imajte strategiju kada okačite veš
Ako nameravate da okačite svoj veš da se osuši, morate ga okačiti čim mašina završi. Ako ostavite veš da se suši u mašini, samo će se naborati (i verovatno će mirisati vlažno).

Pre nego što okačite čaršave, obavezno ih istresite i izravnajte što je više moguće kako bi se ravnomerno i pravilno osuli. Da biste izbegli tragove lepljenja, takođe možete da obesite odeću po šavovima.

Stavite kopče za kaiš na pantalone i suknje, a košulje i majice okačite dole. Dobro poravnajte džempere i uverite se da su dobro rašireni. Dajte odeći dovoljno vremena da se osuši, ali ne ostavljajte je predugo jer će se ukočiti, piše Insajder.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

odećapeglanje
Komentari (0)
Dodaj komentar