Omiljena biljka za privlačenje sreće: Postavite je na ovo mesto u domu i dobićete svu pomoć svemira

Poreklom iz Južne Afrike i Mozambika, drvo žada jedna je od najpopularnijih i uzgajanih sobnih biljaka na svetu.

Karakterišu ga atraktivni zaobljeni, mesnati, sjajni listovi zelene boje. Osim toga, biljka može proizvesti male bele ili ružičaste cvetove pod pravim uslovima tokom zime. Lepa i otporna, savršena je vrsta za početnike. Prema Feng Shui filozofiji, simbolizuje obilje i prosperitet, i s razlogom je poznata kao „biljka novca“!

Ali, ne znaju svi da drvo žada osim što je lepa sobna biljka ima i osobinu koja ga čini još posebnijim. Naročito u Aziji, smatra se srećnom biljkom sposobnom da aktivira određene finansijske energije. Prema tradiciji, živahni zeleni listovi simbolizuju rast i obnovu, upravo zato što su vrlo slični novčićima, simbolu bogatstva i blagostanja. Takođe, tokom kineske Nove godine biljke se stavljaju pored deonica i investicijskih certifikata kao dobar predznak za narednu godinu. Iz tog razloga, biljka se često daje kao poklon preduzetnicima, koji će je zatim postaviti blizu ulaza u svoje kompanije kako bi privukli prosperitet i uspeh.

Opet, prema Feng Shui praksi, stablo žada treba postaviti istočno kako bi donelo porodični sklad, zdravlje, pokretanje projekata i akademske aktivnosti, dok bi ga trebalo postaviti na jugoistok za sreću i bogatstvo. Treba ga staviti na sever za kreativnost i sreću dece i na kraju na severozapad za sreću mentora, učitelja i saradnika.

Drvo žada pokazalo se savršenim poklonom za prijatelja i, prema tradiciji, ako biljka procveta onda simbolizije veliko prijateljstvo, sreću i blagostanje.

Nega stabla žada

Drvo žada pripada porodici sukulenata pa ćete teško pronaći otpornije biljke. Ipak, postoji nekoliko stvari koje bi trebalo imati na umu. Drenaža je vrlo važna, jer im ne treba puno vode, štaviše, ako je ima viška, korenje bi moglo da istrune. Znak preteranog zalivanja je opadanje lišća, zato obratite pažnju. Dovoljno je da ih leti zalivate svakih petnaest dana, a zimi jednom mesečno. Što se tiče svetla i klime, pronađite im toplo i suvo mesto, po mogućnosti s indirektnim svetlom tokom najtoplijih meseci.

Gde se stavlja drvo žada?

Za privlačenje sreće i obilja, Feng Shui je jasan: izvrsno funkcioniše u dnevnoj sobi ili ispod prozora. Ako je vaš hodnik dobro osvetljen, to je takođe dobro mjesto jer će raspodeliti dobru energiju po celoj kući. Iz očiglednih razloga (preterana vlaga nije dobra za njih), izbegavajte kupatilo, kuhinju ili spavaće sobe.

Postoji više od hiljadu vrsta, pa će vam biti teško pronaći dve iste, ali da bismo vam dočarali, u nastavku smo sastavili one najčešće, ali i najlepše. Oni će vašem domu dati onaj poseban dašak života i ispuniti ga pozitivnom energijom, piše Jutarnji list.

Crassula arborescens

To je najčešća vrsta. Ivica lišća poprima crvenkastu boju koja se javlja u jesen i zimu. Raste prilično sporo i formira male grmove koji ispunjavaju svaki kutak doma.

Crassula ovata

Ova vrsta žada, za razliku od drugih, cveta krajem jeseni, ispunjavajući celu biljku malim belim cvetovima do početka zime. Osim toga, tokom proleća i leta ispunjena je bujnim zelenim lišćem. Može doseći i do dva metra visine, ali je moguće kontrolisati njen rast rezanjem.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

biljkafeng suikrasulasreća
Komentari (0)
Dodaj komentar