Otkrivamo tajnu kako da uklonite mrlje od kafe sa šolje

Kada pijete kafu, bitno je da odmah operete šolju jer će se najverovatnije mrlje nataložiti unutar nje i kasnije će vam biti mnogo teže da je operete.

Pogotovo ako je šolja sa mrljama od kafe stajala ceo dan.

Ista stvar se dešava kada je u pitanju čaj, pa već posle samo nekoliko sati stajanja čaja u šolji, primetićete kako su se unutar šolje stvorile mrlje koje se zaista teško skidaju.

I možda ste do sada isprobali različite načine da biste skinuli te mrlje, ali retko šta zaista uspeva jer one posle dužeg stajanja postaju tvrdokorne.

S druge strane, nismo uvek u prilici da se odmah uhvatimo u koštac sa sudovima i operemo šolju od kafe ili čaja.

U slučaju da vam se ovakve situacije često dešavaju, postoji rešenje.

Kako ukloniti mrlje od kafe i čaja sa šoljica?
Najjednostavniji način je pomoću obične kuhinjske soli koju inače koristite za pripremu jela. Postupak je veoma jednostavan: navlažite unutrašnjost šolje i sipajte malo soli, zatim istrljajte pristima ili sunđerom. Posle samo nekoliko poteza videćete kako se tvrdokorne mrlje skidaju sa šolje.

Druga kombinacija, za one najtvrdokornije fleke koje običnim deterdžentom nikako ne možete da skinete je mešavina soli i alkoholnog sirćeta. Sirće se koristi za čišćenje mnogobrojnih površina u domu, pa ga možete iskoristiti i u ovom slučaju – rezultati će vas oduševiti.

Ako ste borite sa mrljama od kafe ili čaja na šoljama, pomešajte so i alkoholno sirće i kružnim pokretima pomoću sunđera pređite preko mrlja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kafamrlješolja
Komentari (0)
Dodaj komentar