Ovaj deo WC šolje mnogi zaboravljaju da operu, postoji veoma jednostavna metoda

Prema istraživanju koje je sproveo A Cleaner Home, na većini WC šolja u svakom trenutku može se naći oko 34.000 jedinica bakterija. To znači da je četka kojom se čisti WC verovatno poprilično prljava.

@skylar_toth

Cleaning tip!✨ #clean #cleantok #cleaning #cleaningtiktok #cleaninghacks #cleaningszn #cleaningtip #cleaningtips

♬ Lo-fi and chill beats – Tagord

TikTokerka Skajlar Tot objavila je nedavno video u kojem je pokazala kako pravilno dezinfikovati četku za WC šolju.

„Postavite četku za WC šolju ispod daske i prelijte je vrućom vodom. „Ovo dezinfikuje četku i uklanja sve zaostale bakterije“, objasnila je.

Uprkos tome što su mnogi pratioci pohvalili ovaj njen jednostavan savet, mnogi su bili oprezni zbog dugoročnih efekata ove metode čišćenja.

„Nikad nemojte sipati toplu vodu u WC“, napisao je jedan korisnik, a nekoliko drugih je poslalo slične poruke. Smatraju da topla voda može da uništi spoj između WC-a i kanalizacionih cevi, što bi moglo da izazove curenje vode.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

čišćenjekupatilowc solja
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • Gabrić

    Ako imate tuš u blizini wc, a, okrenite tuš okrenut prema gore pazeći kuda ide mlaz vruće vode. Isperite rub wca. Iz tog položaja usmerite vruću vodu na spoj vijaka daske spuštene i podignute. Saperite kotlić, ispirnu cev, wc šolju sa svih strana. Ako je wc u tjesnom prostoru, obavezno proći vodom sa strane po keramici i kabini u visini po potrebi. Ovim postupkom rešili ste neugodni mirisa bez korištenja agresivnih sredstava koji uništavaju caklinu delova. Jednom nedeljno, bez ikakvih posljedica. Komentar dao Gabrić, 73 godine.

  • Anonimni

    Godinama sipam prašak za veš i vrelu vodu i ostavim da odstoji. Skine sve. Ko izmišlja sve te gluposti i kači, pa obmanjuje ljude.

  • S2

    „Smatraju da topla voda može da uništi spoj između WC-a i kanalizacionih cevi, što bi moglo da izazove curenje vode.“ Ako je montaža wc šolje urađena kako struka nalaže, topla voda NE MOŽE da naškodi spoju sa kanalizacionim odvodom. Pozdrav od vodoinstalatera sa 38 godina u struci!

  • Anonimni

    I sta sad, cistiti ili ne cistiti tako?