Ovaj trik od 2 evra je najjednostavniji način da maksimalno pojačate grejanje u svom domu

Kako temperature padaju i idu u minus i tokom dana – mnoga domaćinstva češće uključuju centralno grejanje kako bi održala prijatnu temperaturu u kući.

Međutim, s obzirom na to da cene energije sada vrtoglavo rastu, takođe je od ključnog značaja da obezbedite da vaši radijatori ispravno rade – ne samo da će ovo održati vaš dom toplim i prijatnim, već vam može uštedeti novac na duge staze.

Postoji nekoliko načina da osigurate da vaš sistem grejanja funkcioniše efikasno, kao što je odzračivanje radijatora, pa čak i postavljanje kuhinjske folije iza radijatora.

Međutim, ako se čini da nijedan od ovih trikova nije pomogao, možda bi takođe bilo dobro da očistite svoje radijatore – a prema rečima stručnjaka, ovo je još važnije ako imate kućne ljubimce.

@mattpowell05

#moneysaving #winter #costofliving #centralheating #radiator

♬ Funny Song – Funny Song Studio & Sounds Reel

„Verovatno ćete pronaći dlake kućnih ljubimaca, dlake od krzna i razne druge prašnjave elemente na poleđini radijatora – koji ih sprečavaju da emituju toplotu“, objasnili su profesionalci iz Places for People za The Sun.

„Ove nakupine mogu stvoriti izolacioni sloj koji sprečava izlazak toplote, čineći radijatore manje efikasnim i koštaju vas više novca.

Srećom, jedan vešt entuzijasta za čišćenje, Met Pauel, otišao je na TikTok da podeli kako se bavi zajedničkim problemom – specijalnom četkom za čišćenje radijatora.

Neophodno sredstvo za čišćenje, koje se prodavnicama za održavanje doma može nabaviti za oko 2 evra, veoma olakšava dolazak do unutrašnjosti radijatora, uklanjajući svu prljavštinu pored koje prolazi, prenosi Jutarnji.hr.

Meke čekinje takođe znače da može da prođe i kroz najsitnije rupe na poklopcu – tako da nema potrebe da je uklanjate rukom.

„Tako zadovoljavajuće“, rekao je Mat iz Velike Britanije dok je u video snimku otkrivao koliko prašine i prljavštine izlazi iz njegovih radijatora. Pozivajući kolege entuzijaste u čišćenju da ne odlažu ovu povoljnu kupovinu, on je dodao: „Izvucite maksimum iz svog centralnog grejanja sa jednim od ovih!“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

grejanjeradijatoritrik
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Niko nikog nebije po ušima da mora jesti kačamak .