Ove biljke će vam doneti ljubav, strast i sreću u životu: ‘Uselite’ ih odmah u vaš dom!

U ovom tekstu, govorimo o pet biljaka koje imaju moć da privuku ljubav i strast u vaš dom, dok neke od njih mogu čak i uticati na dugovečnost vaših veza!

Biljke su poznate po svojoj sposobnosti da privuku različite vrste energije, uključujući sreću, ekonomsku stabilnost, blagostanje, ali i ljubav. Otkrivamo koje su to biljke i kako se brinuti o njima.

1. Jasmin: Ova biljka je poznata po svom opojnom mirisu, koji se veruje da utiče na snove i energiju koju privlačimo tim snovima. Smatra se efikasnim u privlačenju ljubavi, a njegovo eterično ulje je jedan od najmoćnijih afrodizijaka. Uz to, može privući i novac i finansijsku stabilnost u dom. Jasmin je otporna biljka koja voli puno svetlosti, ali lako preživljava i u hladnijim uslovima.

2.Azaleja: Simbol pozitivnosti i vere u to da će se svi životni događaji odvijati u najboljem pravcu. U mnogim kulturama se azaleje poklanjaju za venčanja i godišnjice jer simbolizuju dug i srećan zajednički život koji privlači ljubav i strast. Azaleja je grmolika biljka koja može rasti i u zatvorenom i na otvorenom. Voli svetlo, ali ne direktno sunce, i ne voli previše visoke temperature.

3. Ruže: Ruže, posebno crvene, oduvek su bile simbol ljubavi i često se poklanjaju za Dan zaljubljenih, godišnjice braka i slično. Imati ružu kao živu biljku u domu uneće pozitivnu energiju i privući ljubav. Ruže vole dnevnu svetlost i potrebno im je najmanje šest sati sunca dnevno. Takođe vole vlažnu zemlju, ali treba paziti da voda ne stoji predugo oko korena.

4. Anturijum: Ova biljka privlači sreću i pozitivnu energiju za dom koja jača i ljubavne odnose. Njegovi cvetovi u obliku srca i crvene boje unose dašak romantike u svaku prostoriju u kojoj se nalazi. Simbolizuje beskrajnu ljubav i idealan je poklon za venčanja i godišnjice. Anturijum voli svetle prostore, ali ne direktno sunce, i temperaturu između 18 i 26 stepeni.

5. Orhideje: Orhideje stvaraju umirujuću i harmoničnu atmosferu svojom energijom, što pozitivno utiče na jačanje veza i prijateljstava. Takođe su simbol lepote, strasti i plodnosti, privlačeći energiju ljubavi u dom. Vole vlažnu sredinu i zahtevaju zalivanje otprilike jednom nedeljno, ali vole i svetlost, ali nikad direktno sunce.

Ove biljke nisu samo ukras za vaš dom, već i nosioci pozitivne energije koja može uneti ljubav i strast u vaš život!

(24sata.hr)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

biljkedomljubavsavetsreća
Komentari (0)
Dodaj komentar