Ove četiri stvari nemojte čuvati ispod sudopere

Beskrajne gomile kuhinjskih krpa, potrepština za pranje sudova i čišćenja, starih sunđera, recikliranih papirnih kesa — lista predmeta koje većina ljudi kategoriše kao pogodne za skladištenje ispod sudopere se nastavlja i nastavlja. Ako znate da ispod ima nereda i smeća, biće vam teško da u potpunosti uživate, ma koliko je sa spoljne strane glancali i održavali.

„Većina mojih klijenata ima jednu zajedničku stvar, a to je da poseduju previše stvari za prostor u kojem žive“, rekla je profesionalna organizatorka i osnivačica kompanije Easi Living Solutions u Virdžiniji Džini Andervud.

Dobro mesto za početak čišćenja i organizovanja stvari, dodaje ona, je ormarić ispod lavaboa jer je to jedan od najzatrpanijih skladišta za mnoge ljude, a Undervood savetuje da tamo držite samo ono što se koristi u kuhinji i izbacite sredstva za čišćenje toaleta. krpe i sl.

Šta ne treba čuvati ​​ispod sudopere

Neotvorene kese za đubre i zalihe tableta za mašinsko pranje posuđa ili deterdženata za suđe i stvari koje ne koristimo zatrpavaju taj vredni prostor, kaže organizatorka iz Bostona Lisa Duli.

1. Opasne hemikalije

Snažna sredstva za čišćenje poput izbeljivača trebala bi da budu sigurno skladištena u podrumu ili nekom drugom mestu van dometa dece i dalje od drugih stvari koje svakodnevno koristimo, kaže Duli.

2. Zapaljive proizvode

Acetoni, razređivači, sredstva za poliranje, boje i lakovi i neka sredstva za čišćenje mogu se u određenim uslovima spontano zapaliti, a to se najčešće događa s nauljenim krpama nakon što ih koristimo npr. za nanošenje laka za nameštaj, kaže Andervud.

3. Kuhinjski ubrusi i papirnate kese

Ti predmeti ne idu ispod sudopere jer ih voda može uništiti pa ih radije čuvajte u nekom kuhinjskom ormariću ili nekom sličnom mestu.

Šta je dobro držati ​​ispod sudopera?

1. Organizacijski kuhinjski pribor

Iako nisu predmeti za skladištenje, pribor koji se koristi za organizaciju kuhinju (poput poslužavnika, fioka na izvlačenje, zateznih šipki, kukica i korpi) neophodan je za održavanje ormarića ispod sudopere urednim.

2. Upijajuća prostirka

Razmislite i o tome da na dno postavite prostirku koja može u slučaju kapanja zadržati malo vode; to će zaštiti ormar i sprečiti stvaranje plesni, kaže dizajner interijera Dejvid Šnajder.

3. “Osnovna” sredstva za čišćenje

Neka biste sredstva uvek trebali imati pri ruci; npr. sirće za čišćenje, sredstva za posuše i kuhinjske površine. Mesto ispod sudopere prikladno je i za čuvanje sunđera, četki za čišćenje i pranje ali često ih menjajte jer su jedni od najzanemarenijih predmeta u domaćinstvu.

4. Mali aparat za gašenje požara

Iako je retko potreban, bolje je imati ga pri ruci i uvek znati da je ispravan, kaže Duli za Real Simple, a prenosi N1.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

cuvanjekuhinjasudopera
Komentari (0)
Dodaj komentar