Ove četiri stvari nikad nemojte stavljati u mašinu za pranje sudova, napravićete štetu

Stručnjaci za čišćenje otkrili su koje četiri stvari nikad ne bi trebalo stavljati u mašinu za pranje posuđa, uključujući kuhinjske noževe.

AO.com je na svojim profilima na društvenim mrežama podelio koristan video u kojem objašnjava šta ne treba prati u mašini za sudove, kao i stvari u vašoj kuhinji koje mogu oštetiti taj i te kako koristan kuhinjski uređaj.

1. Nešto što nikako ne bi trebalo staviti u mašinu za pranje posuđa su tanjiri koje ste razbili i odlučili da ponovo zalijepite Objašnjavajući razloge za ovo, AO je rekao da bi „tanjiri koje ste zalepili zajedno mogli lako ponovo da se polome od toplote i pritiska.“

2. Drugi predmet koji je zabranjen u mašini za sudove su oštri kuhinjski noževi. Iako je možda primamljivo pustiti mašinu da odradi svoju čaroliju, stručnjaci objašnjavaju da je ovo veliko ne-ne koje bi vas dugoročno moglo koštati. “Proces ciklusa može uzrokovati da vaši oštri kuhinjski noževi zarđaju”, upozorili su.

3. Drvene daske za sečenje su sledeće na spisku jer će „vlakna u našim drvenim daskama uzrokovati da se daska proširi i puca.“ Dodali su da će nakon samo jednog ciklusa postati neravnomernog odlika i nestabilne.

4. Na kraju, posude za merenje trebalo bi biti ograničene samo na pranje u sudoperi. To je zato što će te posude vremenom postati neupotrebljive jer se ispisani brojevi na vašim posudama za merenje mogu s vremenom istrošiti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

mašina za pranje sudova
Komentari (0)
Dodaj komentar