OVO je najgora prostorija za sušenje veša – veće su šanse za pojavu BUĐI

Sušenje veša može biti muka ako nemate otvoreni prostor ili mašinu za sušenje veša. Ako delite kuću ili stan sa drugim ljudima, možda nećete imati drugu opciju osim da sušite odeću u spavaćoj sobi.

Stručnjaci za pranje veša su procenili gde je dobro sušiti veš.

Luiz Karter iz Sleep Bubble-a je rekla: „Izbegavajte da sušite odeću u zatvorenom prostoru gde god je to moguće, ali nikada je ne sušite u spavaćoj sobi!’’

Mokar veš povećava vlažnost vazduha za 30 procenata, povećavajući rizik od poteškoća sa disanjem tokom spavanja i ugrožavajući imuni sistem.

Stručnjaci iz InTheWash-a su se složili, rekli su: „Sušenje veša u vašoj spavaćoj sobi ne samo da podstiče buđ i vlagu, nego može dovesti i do respiratornih problema. Sem toga, mokar veš takođe može biti pomalo smrdljiv.’’

Foto:Pexels/Terry Magallanes

Spavaća soba je jedna od prostorija u kojoj provodite najviše vremena. S obzirom na činjenicu da mokar veš podstiče rast buđi, vlagu i potencijalne zdravstvene probleme, bilo bi bolje da ga držite podalje od prostorije u kojoj provodite mnogo vremena. Takođe, spavaće sobe nisu opremljene da se nose sa ogromnim količinama vlage u vazduhu.

Na primer, spavaće sobe retko imaju ventilatore (za razliku od kupatila), a osim ako je prozor uvek otvoren, prostorija neće biti dobro provetrena.

Stručnjaci za pranje veša su dodali da sušenje veša u tako loše opremljenoj prostoriji može povećati šanse za pojavu buđi. Vlaga bi takođe mogla dovesti do oštećenja drvenih elemenata, a otklanjanje navedenih problema moglo bi biti skupo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

budjsušenje vešavlaga
Komentari (0)
Dodaj komentar