Ovo je najprljavija stvar u vašoj kuhinji, kada ste je poslednji put očistili?

Kuhinjski ventilator, jedno od najzapostavljenijih mesta u kuhinji, pravi su rasadnik nečistoća koje se nakupljaju nakon svake upotrebe

I dok sudoperu, šporet i frižider redovno čistimo, mnogi zaboravljaju upravo na ventilator na kom se vremenom natalože ostaci hrane, masnoće, prljavština…

Sve to utiče i na funkcionisanje kuhinjskog ventilatora koji počinje slabije da radi i manje vuče mirise.

Stručnjaci savetuju kako je potrebno kuhinjski aspirator očistiti barem jednom mesečno, ukoliko je svaki dan koristite.

Evo kako je možete brzo i lako očistiti i to uz pomoć genijalnog trika s tabletom za mašinsko pranje posuđa i tople vode koji je sve oduševio:

Skinite filter s ventilatora i stavite ga u sudoperu. Od tablete za mašinsko pranje posuđa i tople vode napravite pastu, a zatim njome temeljno očistite filter. Na kraju dobro isperite vodom i vaš ventilator će biti blistavo čist i mirisan.

Ventilator možete uspešno oprati i rastvorom deterdženta za posuđe i dve kašike sode bikarbone. Nakvasite filtere s ventilatora u rastvor 20-ak minuta i dobro oribajte i isperite, ostavite ih da se ocede i prebrišite suvom krpom.

Savet za kraj: Masnoća i prljavština s vremenom prođu kroz filter i nakupe se u unutrašnjosti ventilatora pa je potrebno sunđerom i neabrazivnim sredstvom za čišćenje temeljno ga očistiti i iznutra. Spoljni deo ventilatora pažljivo operite sredstvom za pranje posuđa i prebrišite suvom krpom. Uvek čistite mekanom krpom i sunđerom s neabrazivnim deterdžentom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

čišćenjekuhinjaventilator
Komentari (0)
Dodaj komentar