Ovo su opasna legla bakterija: 3 stvari koje morate čistiti svakog dana

U vreme virusa i svetske pandemije, prevencija i očuvanje zdravlja su ključni, ali sa prevencijom treba krenuti od sebe i predmeta koje svakodnevno ne ispuštamo iz ruku.

Upravo zato, donosimo vam spisak od tri stvari koje svakodnevno moramo očistiti, a za neke od njih nikada nismo mogli ni naslutiti da su opasne po naše zdravlje.

Ormarići u kupatilu i kuhinji

Oni se  posebno brzo zaprljaju, zato u blizini držite sprej za čišćenje i pamučnu krpicu da biste ih svakodnevno mogli prebrisati.

Daljinski upravljači

Nije teško zaključiti da su daljinski upravljači leglo bakterija. Obrišite ih vlažnom krpom na kraju ili početku dana. Isto se odnosi i za mobilne telefone.

Dno torbe

Torbu stavljate na pod u restoranima, na poslu, na javnim toaletima…. Uglavnom svuda. A zatim je kod kuće stavite na kuhinjski sto. Torbe je najbolje čistiti vlažnim maramicama svako veče kako biste je očistili od bakterija i prljavštine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bakteriječišćenje
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Boze, dovoljno bi bilo da cuvamo okolinu i ne bacamo smece na sve strane. Dok se vozim autom 15 km do grada obavezno ispred sebe vidim idiote koji otvore prozor na autu i izbace svoj odpad flasice kesice… A vi pisete o tamo nekim policama koje treba brisati svaki dan. Dajte nesto edukativnije malo poredjenja uredjenih zemalja i nas gde gresimo,kako da se popravimo,sta je sramota. Zapitati se zasto u bolnicama i skolama nema osnovnih sredstava za higijenu…..

  • Nada

    Treba da mi zivot prodje cisteci…..

    • Petrović

      Dan ima samo 24 sata. Ko c Dan ima samo 24 sata