Ovu odeću nosite svaki dan, mnogi zaborave da je operu, a puna je bakterija

Koristite ove delove odeće svakodnevno i puni su  bakterija, dok druge poput farmerki perete već posle jednog ili drugog nošenja.

Brushalter

Verovatno imate svoj omiljen brushalter, onaj koji savršeno pristaje, udoban je i izgleda fantastično. Zato nije nimalo čudno što mnoge dame nose isti grudnjak više dana zaredom i peru ga tek nakon nekoliko dana, a ponekad i duže.

Stručnjaci preporučuju da brushalter menjate svaka dva do tri dana, a nekad čak i svaki dan, posebno ako se mnogo znojite. Grudnjak stoga treba prati onoliko često koliko i majice i drugi donji veš.

Pidžamu

Mada je ovo odeća koja se ne nosi napolju, nju u suštini treba češće prati. Uostalom, u pidžami provedemo najmanje sedam sati svake noći, znojimo se i tkanina upija mrtve ćelije i masnoću našeg tela.

Pidžamu treba menjati posle otprilike dve do četiri noći, mišljenje je većina stručnjaka. Ali ako se mnogo znojite, trebalo bi da to radite i češće.

Jastuk

Ne mislimo na navlake za jastuke, već na sam jastuk. Stručnjaci preporučuju pranje jastuka bar jednom ili dva puta godišnje, a još bolje, svaka tri meseca. Čak i na jastuku se skuplja mnogo znoja, sebuma, mrtvih ćelija kože, a on je neretko i leglo grinja, pišeCitymagazine.rs.

Kupaći kostim

Veoma je važno ovaj komad odeće oprati na kraju svakog dana kada idete idete na plivanje, a još bolje što pre nakon kupanja. Bakterije se akumuliraju na kupaćim kostimima, kao i hlor ili slana voda, što može oštetiti njihov materijal. Preporučljivo je imati nekoliko kupaćih kostima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bakterijepranje odeće
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • gordana.

    Tesko je sprovesti ovoliku higjenu odece ,ne samo zbog nemara(zaboravljanja)vec iz prakticnih razloga ,npr koliko brushaltera treba da ima zena da bi ga menjala svaki treci dan jer njihovo pranje u masini ne moze se sprovesti ovako cesto da ceo program pranja ukljucimo zbog par brshaltera ako koristimo i vise brushaltera ,a rucno pranje cesto oduzima nekim zenama dragoceno vreme da bi im palo na pamet .,a i brushalter su od materijala koji se defermise pri otkuvavanju da bi mogao da se pere sa ostalim intimnim rubljem koje se tako cesto menja i ima ga za masinu vec mora na programu koji se ne koristi tako cesto..