Pametan trik: Ovom jeftinom namirnicom očistite prozore, daje trenutne rezultate

Niko ne voli da vidi prljave ili zamagljene prozore u svom stanu. Iako postoji mnogo saveta i trikova za čišćenje prozora, kao što je na primer, korišćenje sirćeta, mnogi od njih samo zamute staklo što nije nimalo poželjno, piše Mirror.

Međutim, jedan pametan trik  koristi popularno i lako dostupno piće za čišćenje prozora. Najbolji deo je to što većina domova verovatno već ima ovo piće u svojoj kuhinji spremno za upotrebu.

Pametni trik za čišćenje predlaže korišćenje crnog čaja za čišćenje prozora. Ovaj jeftin i delotvoran trik dokazuje da se vrući napitak može iskoristiti i kao rešenje za besprekorno čiste prozore.

Smatra se da je čaj izvrstan čistač jer sadrži taninsku kiselinu koja može da ukloni sve naslage masnoće i prljavštine na površinama poput prozora.

Za razliku od drugih sredstava za čišćenje poput sirćeta, za kojeg obožavatelji čišćenja kažu da ostavlja prozore gorima nego pre čišćenja, korištenjem crnog čaja nećete razmazati prljavštinu i učiniti stakla mutnim.

Osim što je jeftin, ovaj jednostavan trik ne zahteva korištenje posebne tkanine ili sunđera. Sve što vam je potrebno su novine.

– Novine odlično rade posao. Isperite prozore vrućom vodom nakon što očistite svu prljavštinu čajem – predlaže jedna obožavateljica čišćenja.

Koji je najbolji način za čišćenje prozora?
Čišćenje prozora čini se dovoljno jednostavnim, ali postoji mnogo grešaka koje se mogu dogoditi te tako na prozorima ostaviti pruge i lošiji izgled nego pre čišćenja.

Evo vodiča najboljeg načina za čišćenje prozora:

  • Započnite s uklanjanjem prašine s okvira prozora pomoću usisivača ili krpe. Učinite isto sa roletnama ili zavesama. Ako imate zavese, ovo je dobro vreme da ih skinete i operete.
  • Očistite spoljnju stranu prozora i okvira mekom četkom ili krpom za jednokratnu upotrebu.
  • Zatim pošpricajte prozore velikom količinom sredstva za čišćenje koje inače koristite.
  • Zatim, koristeći papirnate ubruse koji ne ostavljaju dlačice, krpu od mikrofibera ili novine, obrišite prozore od vrha do dna. Ako vidite bilo kakve pruge, obrišite ih još jednom dok staklo ne bude bistro.
  • Ponovite korake tri i četiri na spoljnoj strani prozora. Ako imate prozore koji se mogu skinuti, skinite ih u potpunosti radi čišćenja.
  • Konačno, obesite zavese i uživajte u blistavo čistim prozorima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

crni čajpranje prozora
Komentari (0)
Dodaj komentar