Paukovi i bube ne podnose miris 1 biljke: Nabavite je i nikada ih više nećete videti u svom domu

Niko ne voli kada se na zidovima, i u ćoškovima plafona, pojavljuje paučina. Naravno, čista i sređena kuća nije tako privlačna za insekte kao neuredna, ali čak, i kod čestog čišćenja – pojava insekata je uobičajena stvar.

Ali ukoliko u svoj dom unesete ovu biljku, više nikad nećete videti paukove, bube i voćne mušice.

Da li znate da pauci i drugi sitni insekti uopšte ne podnose miris nane (mente). Odlična ideja je zasaditi kod kuće ovu biljku.

Biljka nana poznata i kao menta, ima jaku aromu. Ona će vaš dom zaštititi, ne samo od paukova, nego i od različitih buba, insekata i voćnih mušica.

Foto:Pixabay/VMonte13

Možete takođe pomešati manju količinu eteričnog ulja nane sa vodom (10-ak kapi na pola litre vode) i sipati u raspršivač.

Ovom mešavinom možete poprskati sve mračne uglove vašeg stana, terase, ostave u dvorištu, kao i sva mesta gde su pauci viđeni. Prijatan miris ovog spreja poslužiće vam i kao prirodni osveživač vazduha koji je potpuno neškodljiv za ljude.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

biljkadominsektipaukovitrik
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Lena

    Dobro ste me podsetili, hvala! Probala sam ranije da je posadim u saksijama, ali mi se osušila, jer sam na sunčanoj strani, pa joj je valjda bilo pretoplo. Pre neki dan sam postavila divnu Luna tendu, tako da će sada, nadam se moći. Odmah ću da je posadim što više, jer volim i čaj od sveže nane, a nadam se i da će zaista proterati bubice.

  • Sreten

    Non stop saljete poruke,koje jednostavno ne znace nista ,jer nemate brojeve a drugo tih proizvoda nema ni u vasim maticnim prodavnicama da bismo mogli da ih kupimo ili bar proverimo broj radi kupovine on line