Pazite: Ovo su 4 znaka da imate crnu buđ u kući

Evo četiri glavna znaka da možda imate crnu buđ u vašem domu:

Vizuelni rast

Prvi i najlakši način da utvrdite da li postoji buđ u zatvorenom prostoru je da uzmete baterijsku lampu i proverite područja određenih tačaka u kući. Crna buđ će biti crne boje, ali sve abnormalnosti mogu ukazivati na kontaminaciju. Oblasti za proveru uključuju plafone, plakare, prozorske klupice, ventilacione otvore, umivaonike, toaletne ormariće, tavane i podrume.

Oštećenje vodom
Kao kalup koji voli vodu, Stachibotris chartarum zahteva visok nivo vlažnosti da bi mogao da raste u kući. Zbog toga ćete uvek želeti da proverite mesta oštećena vodom da biste videli znake crne buđi. Vizuelni problemi na koje treba obratiti pažnju su mrlje nalik kafi na plafonima ili zidovima, promenjeni tepisi, ljuštenje, popucale tapete ili tapete sa mehurićima, ljuštenje ili pečenje kreča na zidovima.

Neobjašnjivi hronični simptomi
Ponekad je rast buđi skriven i ne stvara neprijatan miris. U takvim slučajevima obratite pažnju na svoje telo i kako se osećate kod kuće. Da li ste tokom vremena razvili hronične simptome za koje nijedan lekar ne može tačno da utvrdi uzrok? Da li se pogoršavaju kad god ste kod kuće? Nikada nemojte ignorisati hronične simptome ili ih prihvatiti kao „novu normalu“. Umesto toga, pokušajte da tačno odredite šta uzrokuje da vaše telo šalje signale upozorenja.

Mokri mirisi
Ako ne pronađete vidljivu buđ, to ne znači da nema problema. Buđ može biti na skrivenom mestu kao što je unutrašnjost zida ili ispod poda. U ovom slučaju, oslonite se na čulo mirisa da biste utvrdili da li postoji problem. Rast buđi često proizvodi pljesniv, pljesniv, zemljani miris zbog oslobađanja gasova koji se nazivaju mikrobna isparljiva organska jedinjenja. Ako stalno osećate vlagu u kući, velika je verovatnoća da je u pitanju kontaminacija, piše Večernji list.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

budj
Komentari (0)
Dodaj komentar