Pet trikova za čišćenje s TikTok-a koji će vam promeniti život

Jeste li se ikad pitali funkcionišu li stvarno trikovi za čišćenje s TikToka? Iako mnogi baš i ne, ima njih nekoliko koji će vas u potpunosti oduševiti i učiniti dom lepšim, a život lakšim. Ovo je 5 najboljih koje je pobrojao Real Simple.

Rešite se tragova ogrebotina teniskom lopticom

One ružne ogrebotine na parketu živciraju vas već neko vreme i ne znate kako da ih se rešite? Samo upotrebite tenisku lopticu kao gumicu i izribajte ih njome. Ovde nema hemikalija, tako da je ovo bezbedno za sve vrste podova. Ovaj trik toliko je dobar da je jedan muškarac rekao da je njime obrisao više od desetak ogrebotina koje su ostale od prethodnog stanara njegovog stana i to za samo pet minuta.

Rešite se smrdljivih odvoda vodicom za ispiranje usta

Neprijatne mirise u odvodu uklonićete ako u njega sipate tri puna čepa vodice za ispiranje usta. Ista antibakterijska svojstva koja se bore protiv lošeg zadaha uništiće klice u vašem vodovodu, koji će mirisati poput mente. Jedna je žena rekla da njen umivaonik ne ispušta brzo vodu i često ispušta loš miris. Bila je iznenađena kad je probala ovaj trik i otkrila da stvarno pomaže, piše Večernji list.

Rešite se mrlja na tkanini penom za brijanje

Ne plači nad prolivenim vinom. Umesto toga, uzmite penu za brijanje i poprskajte je po mrlji što pre (pre je uvek bolje kada je u pitanju tretiranje mrlja.) Ostavite penu da odstoji 30 minuta, zatim isperite i istrljajte mrlju. Trebalo bi da nestane pred vašim očima! Jedna žena rekla da je majicu namerno uprljala kafom, vinom i kečapom kako bi isprobala ovaj trik te se iznenadila kad su sve mrlje nestale.

Vratite boju šoljicama za kafu sodom bikarbonom

Većina ljudi ima nekoliko šoljica za kafu koje jednostavno ne mogu očistiti, koliko god ih ribali sredstvom za pranje posuđa. Soda bikarbona će pomoći. Pomešajte četvrtinu šoljice sode bikarbone s nekoliko kašičica vode da dobijete gustu pastu. Zatim ribajte svoje omiljene šoljice sunđerom nekoliko minuta dok mrlje ne nestanu! Jedna žena je opisala svoje iskustvo: „Imam šoljicu koja ima sentimentalnu vrednost. Plašila sam se da je operem jakim sredstvima za čišćenje, pa sam probala ovo i ostala zapanjena! Nestale su godine mrlje od kafe“.

Vratite sjaja priboru za jelo aluminijumskom folijom

Vaš pribor za jelo više ne izgleda kao pre? Namotajte malo aluminijumske folije na njega (u redu je ako je već korišćena), stavite sve u mašinu za pranje posuđa i upalite je. Dolazi do hemijske reakcije između folije i deterdženta za mašinu za sudove, što pomaže da pribor za jelo izgleda kao da ste ga tek kupili. „Ovo nije moglo da bude lakše. Jedan ciklus kasnije, moje mutne viljuške i kašike ponovno su svetlucale“, tvrdi jedna žena.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

čišćenjetrikovi
Komentari (0)
Dodaj komentar