Ponestalo vam deterdženta za veš, iskoristite ove sastojke koje već imate, jednako su efikasni

Ponestalo vam je praška za veš ili deterdženta, nemojte da paničite! Ne morate odmah da trčite do prodavnice. Možete se poslužiti nekim od ovih SOS trikova za efikasno pranje.

Mešavina sode bikarbone i sirćeta

Ovaj spoj često se preporučuje za čišćenje i pranje mnogih površina u domaćinstvu, i to ne bez razloga.

Mešavina sode bikarbone i alkoholnog sirćeta vrlo je efikasna i znatno bezbednija varijanta od teških hemikalija za održavanje higijene.

Potrebno je samo da sipate pola šolje sode bikarbone pre pranja, a zatim kad pokrenete ciklus za ispiranje sipate pola šolje sirćeta, čime dobijate i prirodni omekšivač.

Mešavina sode bikarbone i limunovog soka

Ako nemate alkoholno sirće, ali imate limun u kući – nemate problem.

Postupite sa limunovim sokom isto kao u prethodnom slučaju, s tim što možete najpre utrljati malo limuna po tvrdokornim flekama za još bolji rezultat i temeljnije pranje.

Tečnost za pranje sudova

Deterdženti za sudove mogu da se koriste za pranje veša koji ne zahteva negu posebnu negu, poput obojenog.

Da biste izbegli previše pene i mehurića u mašini, sipajte deterdžent pomešan s malo vode u bocu s prskalicom, pa poprskajte veš u bubnju. Ne treba vam čak ni velika količina – dovoljno je manje od čepa!

Da biste bili sigurni da će se dobro isprati, sipajte sirće pred ciklus za ispiranje.

Šampon

Isto kao i tečnosti za pranje posuđa, šampon je efikasan u pranju šarenog veša, ali takođe je važno voditi računa na činjenicu da on previše peni.

Zato sipajte vrlo malu količinu i obavezno dodajte alkoholno sirće kao prirodni omekšivač i dodatnu pomoć pri ispiranju.

(Glossy)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

alkoholno sirćedeterdžentprašak za veš
Komentari (0)
Dodaj komentar