Poprskajte 2 sastojka iz kuhinje uveče po šoferšajbni i ujutro neće biti zaleđena: Trik zlata vredan

Evo kako da sprečite zamrzavanje šoferke i naporno čišćenje ujutru

Uz pomoć par trikova koje vam donosimo možete ujutru da krenete na posao bez smrzavanja dok grebete staklo na vašem ljubimcu i proklinjete zimu i led.

1. Pomešajte sirće i vodu u razmeri 3:1 i sipate je u bočicu sa raspršivačem. Poprskajte ovim šoferku uveče kada na njoj nema leda i to će sprečiti da se on stvori tokom noći, a vi ćete se ujutru naći odmah u autu bez prethodnog čišćenja. Poprskajte sva stakla na autu svako veče i uživajte u zimi.

2. Pomešajte medicinski alkohol i vodu u odnosu 2:1 i sipajte u flašu sa raspršivačem. Poprskajte uveče stakla kada na njima nema leda. Ova tečnost će odmah ukloniti led sa stakla i možete je koristiti za čišćenje stakala kada se ona ujutru malo zamrznu. Možete poprskati unutrašnju stranu šoferke i tako sprečiti da se ona zamagli.

3. Obavezno dodajte 5 supenih kašika medicinskog alkohola u tečnost za brisače kako biste izbegli njeno zaleđivanje i ružne linije koje se pojavljuju kada njome poprskate stakla. Koristite je kao i obično, samo će uz dodatak alkohola ona sprečiti pojavu leda na šoferšajbni.

U ovim situacijama dobro će vam doći i staro ćebe ili karton koji ćete staviti preko šoferke u toku noći i time u potpunosti pokriti staklo. Obavezno krajeve ćebeta ili kartona pritisnite vratima kako bi stajali na jednom mestu. Ujutru samo pomerite vaše štitnike, a na ovaj način možete pokriti i ostala stakla na automobilu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

autodomledšoferšajbnatrik
Komentari (5)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Ja od deset radim sunce dotad odledi.

  • Vasa

    Upalim auto popijem kaficu 10-15 minuta i lagano na posao

  • Kočegar

    Baš naprotiv dok vi odleđujete stakla auto će se zagrejati do radne temperature i duže će vas služiti. I nije na odmet ustajati 15 (petnest) minuta ranije…pa sližili ste armiju,šta je tu problem bolje nego da posle jurcate pravite se pametni i napravite karambol!

  • Duki

    Puni ste beskorisnih trikova, kao salašarski pas buva! Najlepše da vam auto smrdi na sirće, koje je uz to još krajnje opasno po disajne puteve, naročito za osobe sa bronhijalnom astmom, ili nekom drugom alergijom! Apsolutno guši i ne može se se voziti u takvom autu! Što se alkohola tiče budalaština! Sadrži ga i sretstvo za pranje šoferšajbne, i pravi je mamac da gubite vreme kada vas zaustavi policija, i tera vas na alkotest!

    • NM

      Apsolutno tacno sve sto ste napisali