Posteljina će duže mirisati na čisto i sveže: Uradite 1 stvar i svake noći mirisaće kao da je tek oprana

Opšte je poznato da omekšivači daju prijatan miris našoj odeći i stvarima, ali problem je što taj miris ne traje dugo, ili ga ponekad jednostavno ne osećamo. Veoma je važno da soba bude čista i prozračna, a posteljina mirisna i meka. Ovakva atmosfera utiče na nas ne samo tokom spavanja, već utiče i na to kako ćemo se probuditi sutradan.

Za vas smo pripremili nekoliko saveta kako da vaša posteljina ostane mirisna i sveža tokom dužeg vremenskog perioda.

Naime, stručnjaci preporučuju da svako jutro skinete posteljinu i stavite je na žicu da se prosuši, jer telo preko noći izgubi oko 1/4 litre vode, a tako se talože i razne bakterije.

Dok se vi spremate za obaveze koje vas čekaju, neka se posteljina suši 15 minuta, pa je vratite u krevet. Ne morate da je iznosite napolje, dovoljno je da je stavite preko stolice ili drugog, praznog kreveta.

Preporuka je da dušek prekrijete pamučnom presvlakom, kako biste ga zaštitili, a povremeno ga usisajte jer se tu skuplja prašina. Jastuke s vremena na vreme iznesite na vazduh da se “osunčaju”, a jastučnice menjajte dvaput sedmično, zato što se na njima taloži najviše nečistoće.

Promenite jastuke kada “ostare”, a to ćete znati tako što ćete ih protresti i staviti preko ispružene ruke. Ako je svaka polovina pala na svoju stranu, znači da je vreme za novi jastuk.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dommirisnoposteljinasvezinatrik
Komentari (0)
Dodaj komentar