Prirodni rastvor dve namirnice je najbolja prihrana za biljke, znatno jeftinija od kupovne

Kvasac je veoma korisna vrsta gljiva, nalazi se svuda u prirodi i ima jedinstvenu ulogu u ekosistemu.

On razlaže mrtvo tkivo biljke i pomaže rastu i razvoju korena. Svako ko se bavi baštovanstvom, bilo da je u pitanju hobi ili profesionalno, treba da zna da je kvasac za cveće odlična prihrana, koja je znatno jeftinija od kupovne.

Veoma je delotvoran i kod saksijskih biljaka, na travnjacima, voćnjacima. Kvasac koriste i poljoprivrednici i baštovani da bi ubrzali rast biljaka, ploda, razvoj korena, oterali štetočina, a da istovremeno ne utiču na hemijski sastav zemljišta, prenosi Espreso.

Ova vrsta prihrane će pomoći da vaše biljke budu zdrave, bujne, da daju mnogo cvetova. Rezultate možete da očekujete već nakon nekoliko dana.

Zašto treba đubriti cveće sa kvascem? Zato što se u njemu nalazi veliki broj hranljivih materija kao što je vitamin B, fitohormoni i auksin. Ova kombinacija supstanci dovodi do ubrzanog rasta biljke, kao i što testo narasta kad se u njemu nalazi kvasac.

Rastvor možete da napravite na sledeći način.

Na 10 grama suvog kvasca stavite 1 kašičicu šećera i to se pomešajte sa jednim litrom vode. Ostavite da mešavina odstoji nekoliko sati, promućkajte i onda je spremno za đubrenje.

Naravno, ako vam je potrebno više đubriva dodajte veću količinu sastojaka, ali po ovoj srazmeri.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

biljkeprihrana
Komentari (0)
Dodaj komentar