Rešena misterija izbočine na vratima veš mašine

Možda postoje ljudi koji jednostavno ne razmišljaju o tehničkim specifikacijama stvari koje koriste, ali morate priznati: bar jednom ste se zapitali zašto su vrata na veš mašinama zakrivljena sa unutrašnje strane? Razlog ovog neobičnog oblika je i danas za mnoge misterija.

Ipak, Amerikanka Rene, inače tehničarka za popravke bele tehnike, objasnila je na TikToku o čemu se radi. Rene kaže da postoji bitan razlog zašto vrata mašina imaju izbočinu okrenutu prema unutra te da nije samo zbog ukrasa.

@renduh

Reply to @splgus w Hope this helps! #LaundryTok #WashingMachine #FrontLoadWasher #LearnOnTikTok #TodayILearned #WomenInSTEM

♬ original sound – Renae

„Kada imate mašinu za veš sa prednjim punjenjem, odeća se pomera mnogo više nego što bi se pomerala u onoj s gornjim punjenjem“, objasnila je.

„Dakle, razlog zašto su vrata tako izbočena prema unutra je guranje odeće nazad u bubanj dok se pere“, dodala je. Pratitelji su je u komentarima pohvalili jer ih je naučila nešto novo.

„Uvek sam se to pitao“, „Hvala što ste nam otkrili misteriju“, „Zabavna činjenica koju nisam znao da nisam znao“, samo su neki su od komentara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

domves masina
Komentari (0)
Dodaj komentar