Rešite se dosadnih mrava u svojoj kuhinji – zauvek

Mravi koji su pojavili u vašoj kuhinji su radilice koje traže ostatke hrane. Kada pronađu mrvice, nose ih do gnezda, ostavljajući tragove za sobom koje prate ostali mravi radilice. Oni hrane kraljicu koja rađa još beba mrava i nikada ne napušta gnezdo. Zato je, umesto da ih ubijete, mnogo bolje rešiti se mrvica i postaviti mravima zamku koju će odneti kraljici. Ona će uginuti i time ćete eliminisati čitavu koloniju.

Mrava se ipak možete zauvek rešiti i pomoću ovih saveta u čemu će vam pomoći predmeti koje već imate u kući.

Dvostarana lepljiva traka

Ako mravi marširaju ka posudi za kolače na vašoj radnoj površini, napravite im zamku tako što ćete posudu oblepiti ovom lepljivom trakom.

Kreda

Oko delova sobe na kojima se najviše pojavljuju iscrtajte liniju kredom. Mrave će kalcijum karbonat iz krede odbijati da pređu liniju.

Brašno

Mrava se možete rešiti bez štetnih pesticida i to uz pomoć brašna. Pospite malo brašna na kuhinjske police i mesta gde ste primetili da se pojavljuju.

Saksije

Ako su se mravi pojavili u vašem dvorištu ili na terasi, saksija vam može pomoći da rešite problem. Postavite je naopačke na ulaz u njihovo gnezdo, a preko sipajte vrelu vodu. Time ćete spaliti njihov dom.

Limun i pomorandža

Na sve otvore i rupe kroz koje se pojavljuju mravi iscedite malo limunovog soka, a možete staviti i krišku limuna. To će ih sigurno odbiti.

Pomorandžinu koru pomešajte sa šoljom vrele vode i izmiksajte u blederu dok ne dobijete pire. Ovu smesu polako sipajte u otvor mravljeg gnezda kako bi se rešili ovih dosadnih posetilaca.

Biber

Kajenski biber pospite po otvorima iz kojih se pojavljuju mravi, kao i po kuhinjskim policama i radnoj površini, i time ćete im pokazati da tu nema hrane za njh.

Plastične posude

Ako ste želeli da sa porodicom provedete piknik u prirodi, a mravi vam smetaju i napadaju vašu hranu, imamo rešenje. Pri dnu svake nožice stola za piknik postavite posudu sa vodom koja će sprečiti dosadne mrave da se popnu i upropaste vam provod.

So

Mrave ćete sprečiti da dospeju do radne površine vaše kuhinje ako pospete malo soli na stazu kojom se kreću.

Talk

Ovaj fini prah će odbiti mrave ako ga prospete po rupama kroz koje ovi dosadni insekti ulaze u vaš dom.

Sirće

Pomešajte jednaku količinu vode i sirćeta i sipajte u bočicu sa raspašivačem. Poprskajte ovim rastvorom mravlje gnezdo i površine na kojima vidite ove insekte. Mravi mogu da namirišu neprijatan miris sirćeta i to će ih oterati zauvek iz vašeg doma.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

mravi
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Ljudskoj vrsti sve smeta ,strasno

  • Anonimni

    Borna kiselina je najefikasnija za protiv mrava.

  • Anonimni

    Ne dirajte mrave, sami će i da se vrate odakle su došli