Sačuvajte odeću i hranu: Jednostavan trik da se rešite moljaca, borba iz koje ćete izaći kao pobednik

Hrana koja se nalazi u plastičnim ambalažama lak je plen insektima, a naročito moljcima. Oni su i veliki ljubitelji žitarica celog zrna, integralnog pirinča, heljde, brašna itd. Upravo iz tog razloga, namirnice je najbolje čuvati u posebnim teglama sa poklopcima.

Lavanda, limunska trava Ukoliko želite da vaše namirnice budu sigurne od moljaca, to možete obezbediti na veoma lak način. Potrebno je da u svoje kuhinjske ormare ostaviti predmete koji odbijaju moljce kao što je lavanda ili limunska trava.

Takođe, ukoliko želite da se rešite moljaca napravite privezak od komadića drveta, pa ga naprskajte uljem pačulija. Potom privezak okačite u ormar gde se nalazi vaša odeća ili u kuhinju gde skladištite hranu. Ukoliko ne volite miris pačulija, možete dodati i nekoliko kapi eteričnog ulja limuna ili grejpa.

Moljaca se možete rešiti i uz pomoć raspršivača protiv moljaca koji takođe možete napraviti sami. Potrebna vam je kašika alkohola, 30 kapi eteričnog ulja lavande i decilitar destilovane vode. Sastojke sjedinite u bočici, protresite, a potom poprskajte površinu police ormara.

Poznato je da se insekata možete rešiti raznim biljkama koje imaju intenzivan miris, a moljce možete oterati lovorovim listom. Njegov intenzivan miris spriječiće moljce da se usele u vaš ormar, a dovoljno je da listove stavite na policu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dommoljciodećaprirodno sredstvo
Komentari (0)
Dodaj komentar