Šaka pirinča u kupatilu može rešiti brojne probleme, od neprijatnih mirisa do kamenca

Naš dom je mesto gde volimo da živimo u harmoniji i činimo sve da bude čist, posebno oni delovi koji su privatni poput spavaće sobe i kupatila. Pored toga, čista kuća takođe pomaže umu da bude opušteniji i uredniji, ali nije uvek moguće pobediti tvrdoglavu prljavštinu i zato moramo uvek iznova tražiti nove načine da to i postignemo.

Ovo uključuje deterdžente koji se uvek nalaze na policama supermarketa, ali se oni poneka ne pokažu potpuno efikasnima, pa smo primorani da probamo druge. Često nismo krivi mi ili neefikasnost ovih proizvoda, već prljavština koja dospe na najčudnija mesta i ostane dugo.

Jedno od mesta gde ima najviše prljavštine je kupatilo, pošto je to mesto gde se često brinemo o sebi, tu su često prisutni ostaci kamenca. Nalegne se na slavine ili na tuševe u našem kupatilu i moramo pronaći načine da ga potpuno uklonimo. Crne naslage vlage nalazimo i na zaptivkama WC šolje, bidea i tuša zbog oksidacije silikona, koji se teško uklanja, prenosi Jutarnji.

Kupatilo je, između ostalog, jedno od mesta gde mirisi mogu izazvati gađenje. Ponekad, međutim, problem nisu naše potrebe, već kanalizacija, posebno tokom kišnih dana, koja ispušta smrad koji nije dobrodošao u naše domove.

Ali postoji način da se sve ovo izbegne, samo uzmite običnu hiruršku masku i odrežite jedan od dva kraja i širom je otvorite da izgleda kao kesa. Unutra prvo stavite pirinač, pa deterdžent, sve zatvorite konopcem na kraju koji ste isekli od maske. Kada to uradite, pričvrstite kesu blizu WC šolje. Na ovaj način dobićete čist i mirisan toalet. Pirinač tretira svu vlagu i stoga smanjuje ostatke kamenca kao što su kapljice kondenzacije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kupatilopirinačvlaga
Komentari (0)
Dodaj komentar