Samo dva sastojka su potrebna i mašina za posuđe biće kao nova

Svakodnevno pranje suđa u mašini ima svoje prednosti, ali i mane. I dok stručnjaci preporučuju pranje suđa u mašini tvrdeći da troši manje vode i ima bolje rezultate, ponekad se stvar može zakomplikovati i vaša mašina ostavlja tragove prljavštine na posuđu. Tada je vreme za dubinsko čišćenje mašine.

Iako možete kupiti sredstvo za čišćenje mašine, postoji prirodniji i lakši način za to, a sve potrebne sastojke sigurno već imate. Započnite stavljanjem jedne pune čaše belog sirćeta na gornju policu u mašini i podesite je na vruće pranje, s ostatak mašine neka ostane prazan. Zatim na dno pospite sodu bikarbonu i ponovno stavite mašinu na vruće pranje, prenosi Lifehacker.

Ako mašina ima filter, izvadite ga i dobro ga očetkajte manjom četkom ili starom četkicom za zube. U njemu mogu da zapnu sitni ostaci hrane koji će zaustaviti pravilno oticanje vode. I to je sve – vaša mašina sada je potpuno čista i radiće kao nova.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

čišćenjemašina za pranjetrik
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • bambi

    Za pranje sudja nemojte da kostite masinu za sudje vec perite rukama. Dok perete sudje obavezno pevusite pesmu La Paloma ako nije problem na izvornom francuskom jeziku. Ako vam tesko ide, pogledajte kako su to svojevremeno radili Julio Iglesias i Nana Mouskury. Pozdrav. Zurim.