Samo jedan jednostavan sastojak iz kuhinje i vaša bašta će procvetati kao nikada ranije

Zemljište je ključni faktor za procvat vaših biljaka, ali postoji jedan trik koji će vašim cvetovima dodati posebnu dozu vitalnosti – a sve što vam treba je samo jedan sastojak koji već imate u kuhinji.

Dok se prolećni dani bliže, mnogi od nas razmišljaju o unapređenju svojih bašti ili terasa novim biljkama ili revitalizaciji postojećih. Međutim, ne morate posezati za komercijalnim đubrivima ili složenim tretmanima da biste postigli sjajne rezultate.

Jedan od najjednostavnijih i najefikasnijih trikova za poboljšanje zemlje jeste korišćenje jaja kao prirodnog đubriva. Ne samo da su jaja bogata proteinima koji su korisni za biljke, već sadrže i visok nivo kalcijuma, ključnog minerala za zdrav rast i razvoj biljaka.

Kako biste iskoristili ovo jednostavno, a moćno đubrivo, samo trebate da zakopate cela sirova jaja u zemlju. Kada se jaje raspada, otpušta kalcijum i druge hranljive materije koje biljke vole. Naravno, ako niste oduševljeni idejom da zakopavate cela jaja u zemlju, ljuske jajeta mogu biti jednako efikasne – jednostavno ih zgnječite i zakopajte.

Ovaj prirodni trik je ne samo jednostavan, već i ekonomičan način da poboljšate plodnost zemlje i podstaknete zdrav rast vaših biljaka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

biljkedomsavettrik
Komentari (0)
Dodaj komentar