Samo jedna tegla soli rešiće osam problema u vašoj kući

So je neizostavna namirnica u svakom domaćinstvu. Međutim, osim što so svakodnevno unosimo kao začin, može se koristiti za razne kućne poslove, budući da predstavlja prirodnu alternativu kupovnim hemijskim sredstvima za čišćenje. Izvrsna je za masnoću, prljavštinu, mrlje… jeftina je, a nije štetna za okolinu.

Za čišćenje prozora

Dje kašike soli razmutite u tri litre vode i ovim sredstvom operite prozore. Primetićete da se više sijaju.

Za mrlje

So uklanja masnoću u rekordnom roku, samo je posipajte po mrljama na odeći. Dodavanjem malo soli prašku za pranje rublja možete poboljšati njegov kvalitet jer dobijate efikasan i prirodan preparat protiv mrlja!

Za zubobolju

Otopite kašičicu soli u čaši tople vode i tom tečnošću grgljajte usta. So je efikasna u otklanjanju upala, pospešuje zaceljivanje rana i deluje kao sredstvo protiv bolova.

Rešite se znojenja stopala

Dovoljno je otopiti tri kašike soli u 8 litara vode i dodati nekoliko kapi tečnog sapuna. Namačite stopala u tom rastvoru oko 10 do 15 minuta pre nanošenja hidratantne kreme.

Za lepotu

So se može dodati u kupku za ublažavanje umora ili vraćanje tonusa i elastičnosti koži. Pomešate li so s gelom za tuširanje ili tečnim sapunom, dobićete odličan piling za telo koji uklanja mrtvu kožu.

Za čišćenje pribora za jelo

So je efikasna u uklanjanju crnila sa srebrnih i bakarnih proizvoda. Otopite nekoliko kašika soli u mlakoj vodi i u taj rastvor uronite predmet koji čistite. Tamne mrlje nestaće za nekoliko sati, a vaš pribor za jelo će zablistati!

Za čišćenje rerne

Ako često koristite rernu, mogli ste da primetite da ona dosta dugo zadržava miris kuvane hrane. Tog mirisa možete se trajno rešiti ako u rernu stavite tanjir sa šakom soli i malo dodatog cimeta. Rernu upalite na nekoliko minuta.

Za otčepljivanje sudopere

Samo pomešajte so s vrućom vodom i povremeno sipajte mešavinu u začepljenu sudoperu i kupatilske i kuhinjske odvode, prenosi Jutarnji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

čišćenjekućasovaš dom
Komentari (0)
Dodaj komentar