Samo napravite ovo ČUDO od smese i više nećete videti dosadne MRAVE

Mravi su vam svuda po kući? Evo kako da ih se rešite.

Koristite domaći prah za uništenje mrava

U posudi sa poklopcem, pomešajte po 1/4 šolje dijatomejske zemlje, boraksa i šećera u prahu  ili praha proteina surutke.

Protresite i sačekajte nekoliko minuta da se sadržaj slegne. Kada mravi u vašem domu pojedu ovo, on ih dehidrira u roku od 24 sata. U međuvremenu, oni nose deo praha u svoju koloniju gde on ubija mrave koje vi ni ne vidite.

Da biste pravilno upotrebili ovaj domaći prah, stavite jednu kašiku praha na mali tanjir i ostavite je tamo gde deca i kućni ljubimci ne mogu da je dohvate, na primer na vrh ormarića i ispod sudopere. Ili koristite aplikator za prašinu da mamac unesete u uska mesta na kojima ste videli mrave. Ponovo nanosite prah svaki drugi dan tokom 2 nedelje.

Koristite domaći tečni sprej
Da biste napravili tečni sprej, rastvorite 1 kašiku boraksa i 1/4 šolje meda u 2 šolje vrele vode. Sipajte ga u bocu sa raspršivačem i nanesite na pamučni jastučić ili presavijeni papirni peškir. Prsnite sprej na mali tanjir na mestu gde ste videli mrave. Grickaće mamac za med, a boraks će im naneti štetu kada stignu do kolonije. Ovo nanosite svakodnevno, ali dobro protresite bočicu pre upotrebe, prenosi Housewifehowtos.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

mravi
Komentari (0)
Dodaj komentar