Samo za lenje, 18 saveta da bez muke uvek imate uredan stan

Ovi saveti biće korisni velikim lenštinama  ali i ostalima, jer su neki od njih odlični za uštedu vremena i energije te brzinsko čišćenje kuće pre, na primer, dolaska gostiju.

Retki su oni koji uživaju u čišćenju stana, ali ima i takvih. Ovi saveti na njih se ne odnose jer im želimo da im k varimo veselje.

Ovih 18 korisnih saveta mogu vam pomoći da vam stan uvek blista:

  1. Muškarci, malu nuždu obavljajte sedeći, manje urina će prskati po šolji i  biće duže čista.
  2. Koristite tečni sapun umesto klasičnog, ostaće manje prljavštine zalepljene za lavabo ili kadu i izgledaće čistija.
  3. Na putu do komada pice u kuhinji, pospremite nešto od pribora u kuhinji, na primer makaze koje stoje na stolu i stalno odgađate da ih vratite na mesto.
  4. Recite gostima da skidaju cipele jer nećete morati često prati pod i usisavati.
  5. Dok čekate pored šporeta da ručak bude gotov, operite deo posuđa ili obrišite radnu ploču.
  6. Punjenje kade ne morate baš čekati s rukama u džepovima, na brzinu možete mokrim papirom pokupiti dlake s poda ili obrisati ogledalo.
  7. Hodajte po kući u soknama koje ste dobili na poklon i ne sviđaju vam se ili u starim soknama, biće manje prašine na podu. Na kraju dana ih bacite.
  8. Stavite prijanjajuću foliju na police u hladnjaku. Nećete ih morati brisati jer foliju nakon nekog vremena bacite i zamenite novom.
  9. Stavite u mikrotalasnu posudu sa dve čaše vode i pola alkoholnog sirćeta. Uključite je da radi tri minute pa odstoji nekoliko minuta. Obrišite.
  10. Dok kuvate, držite plastičnu kesicu kraj sebe i u nju bacajte otpatke. Nećete morati šetati svaki čas do smeća ni brisati radnu ploču od ostataka hrane.
  11. Jedine obrok, kad je to moguće, iz tortilje – neće morati prati prljavi tanjir.
  12. Stavite aluminijumsku foliju na kalup za mafine i napravite rupe za korpice. Tako se kalup neće zaprljati tokom pečenja.
  13. Držite malo uglja u hladnjaku, on neutrališe neugodne mirise pa ćete ga čistiti ređe.
  14. Testeninu, krompire i ostalo što možete (ne pirinač) cedite direktno iz lonca, ne koristite cediljku jer ćete je morati prati. Stavite poklopac na lonac, malo ga odmaknite, ali ne previše da hrana ne ispadne, nagnite nad sudoperom i tako ocedite vodu.
  15. Na dno pećnice stavite aluminijumsku foliju ili papir za pečenje dok pečete nešto na rešetki. Sve što iscuri ostaće na tome, a kasnije samo uklonite i bacite u smeće. Pećnicu nećete morati ribati.
  16. U prljavi blender ulijte malo tople vode i deterdženta za posuđe i upalite ga nakratko. Isperite na kraju.
  17. Sudo mašina ne mora samo da služi originalnoj svrsi. U njoj možete prati sve gumene igračke.
  18. Vlažnim maramicama za bebe očistite prašinu s nameštaja, roletni, mrlje s pločica i ostalog. Ovo je odličan način jer maramice na kraju samo bacite u smeće, piše Buzzfeed.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

čišćenjestan
Komentari (0)
Dodaj komentar