Sjajan trik: Spasite svoje cveće pomoću sirćeta

Većina ljudi sirće koristi samo u kuhinji. Oni spretniji u domaćinstvu često ga koriste i za pravljenje prirodnih sredstava za čišćenje kuće. Osim toga sirće možete koristiti i za oživljavanje vašeg sobnog i vrtnog cveća.

Sirće možete koristiti za zaštitu od štetočina. Budući da je sirće dosta jako, biljke trebate poprskati vrlo pažljivo. Jednu kašiku sirćeta pomešajte s jednom kašikom soli, četiri litre vrele vode i jedne kašičice džina i tim rastvorom prskajte svoje vrtne biljke.

Ako imate sobno cveće, možete ga prskati kombinacijom od jedne kašike sirćeta, jedne kašike tečnog sapuna i četiri litre vrele vode.

Ukoliko želite da biljke zaštitite od mrava, takođe to možete učiniti uz pomoć sirćeta. Mravi mrze miris sirćeta. Napravite sredstvo od jabukovog sirćeta i hladne vode. Stavite u bočicu s raspršivačem i poprskajte zemlju. Ovaj postupak treba ponoviti dva do tri puta nedeljno.

Ako svoj dom redovno ukrašavate dekoracijom s prirodnim cvijećem, sigurno želite da što duže u vazi. Uz pomoć sirćeta, sečeno cveće možete održati svežijim. U vazu s vodom stavite dve kašike sirćeta i jednu kašičicu šećera. Na ovaj način vaše cveće će i dalje ostati sveže i prelepo, a trajaće i mnogo duže.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

biljkesirće
Komentari (0)
Dodaj komentar