Sjajan trik za čišćenje masnih kuhinjskih ventilatora

Neki izrazito prljavi delovi kuhinje kao što su ventilator iznad šporeta, predstavljaju pravu noćnu moru za čišćenje. Kako su napravljeni od plastike i puni masnoće, potrebni su sati trljanja da bi se ta mreža očistila.

Međutim, jedna Australijanka je na Fejsbuku u grupi ‘Mums Who Clean’, objavila ‘recept’ kako ventilatore očistiti uz minimalno truda i vremena.

Nakon što je ventilator skinula sa zida, isprala ga je u ključaloj vodi da ukloni nekoliko slojeva masti i prljavštine. Nakon toga ga je umočila u širu posudu punu tople vode, u koju je ubacila i dve tablete za mašinsko pranje posuđa i ostavila da odstoji pola sata. Nakon toga je četkom nežno izribala ostatak prljavštine, da bi na kraju izgledao kao nov.

Na ideju je došla nakon što je druga članica opisala da kutiju u koju se sipa deterdžent za veš mašinu čisti s četiri ‘sastojka’ koja uvek ima kod kuće – alkoholnim sirćetom, sredstvom za pranje posuđa, sodom bikarbonom i starom četkicom za zube. Kako je objasnila, ako je taj odeljak mašine prljav, ni veš ne bude potpuno čist.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

čišćenjekuhinjatrik
Komentari (0)
Dodaj komentar