Skida kilograme, ali i buđ: Moćan začin, sem u ishrani, možete iskoristiti i u svom domu

Mnogi ljudi obožavaju miris cimeta, pa ga dodaju u kafu, kolače i razne poslastice.

Poznato je koliko je on zdrav i moćan, a da li ste znali da ga na mnogo načina možete iskoristiti i u svom domu.

Cimet je popularan začin, ali njegova upotreba nije ograničena samo na kuhinju. Pored toga što se mnogi kunu u njega kada je reč o skidanju kilograma, možete ga redovno koristiti kao osveživač prostora u svom domu, ali i za rešavanje problema s buđi.

Štiti sobne biljke

Vaše kućne biljke često privlače komarce i druge insekte. Da biste se rešili ovih napasnika, stavite cimet u saksiju. On ima antibakterijska svojstva koja pomažu u zaštititi vaše sobne biljke, a istovremeno ubija gljivice koje predstavljaju hranu za larve komaraca.

Prirodni osveživač prostora

Specifičan miris cimeta možete iskoristiti kao prirodni osveživač prostora, ako volite taj miris. Sve što treba da uradite je da stavite nekoliko štapića cimeta, koricu narandže, nekoliko karanfilića i vodu u lonac. Kuvajte na laganoj vatri kako biste uneli predivne jesenje mirise u svoj dom.

Oterajte leteće napasti

Insekti ne podnose miris cimeta, pa ga možete koristiti kao prirodan način da ih oterate iz doma. Dovoljno je da postavite cimet blizu prozora, vrata i drugih otvora kako biste sprečili ulazak insekata.

Kao sredstvo za čišćenje

Zbog svojih antibakterijskih i antifungalnih svojstava, cimet možete upotrebiti kao sredstvo za čišćenje. Napravite pastu za čišćenje kombinujući cimet, sodu bikarbonu i vodu. Ovu pastu možete koristiti za ribanje radnih površina, sudopera i drugih površina u kući.

Uklonite buđ uz pomoć cimeta

Cimet takođe možete koristiti za tretiranje buđi. Uzmite nekoliko kapi eteričnog ulja cimeta i pomešajte ga sa vodom. Nanesite ovu smesu na mesta gde se nalazi buđ. Međutim, budite oprezni, posebno ako se radi o većim površinama zahvaćenim buđi, jer tada može biti neophodno pozvati stručnjake za njeno uklanjanje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

cimetdomzačin
Komentari (0)
Dodaj komentar