Smrad iz kupatila rešava namirnica na koju nikad ne biste pomislili: Samo je ubacite u WC šolju

Neprijatni mirisi u kupatilu često frustriraju mnoge domaćice i mogu predstavljati problem. Kad god mislimo da smo ih se konačno rešili, oni se pojave ponovo. Može biti prava muka očistiti celo kupatilo i to ponavljati više puta nedeljno, a da nikako ne uspete da se rešite groznih mirisa koji uvek ostanu.

Razlozi za ovu situaciju često su mast i drugi organski otpad koji se akumulira u zidovima kanalizacionih cevi.

Kako se rešiti neprijatnih mirisa

Pre nego što odete u prodavnicu kako biste kupili hemijske preparate, pokušajte da rešite ovaj problem sastojcima koje imate kod kuće.

Naime, sve što treba da uradite je da ubacite čen belog luka u WC šolju, a to bi bilo najbolje uraditi pred spavanje. Ujutru samo pustite vodu.

Bel luk će dezinfikovati vašu WC šolju i ukloniti potencijalne izvore neprijatnog mirisa u cevima, piše Espreso.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kupatilomiriswc solja
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Talija

    Meni ne smrdi kupatilo na 8 spratu. Ponekad u wc skoljku ubacim kapsulu deterdzenta za masinsko pranje sudja.

  • Anonimni

    Zavisi kuda vam idu odvodne cevi.Meni odvod pocinje iz kuhinje ukljucena prvo sudoprta na odvod pa sudo masima,onda ide dalje U prostoriju ispod stepenista tu je ves masina i susara pa dolazi kupatilo prvo je prikljucen tus pa lavabo i nakraju WC solja i to je narvno sve prikljucen na jedan odvod tako da sva otpadna voda ispira odvod do izlaska iz kuce a sto je naljvaznije iza WC solje onda dolazi klapna koja sprecava povratak loseg mirisa iz gradske kanalizacije Kod mene najlepse mirise kupatilo s obzirom da se tu nalaze razni kozmetici parati.Znaci ako je moguce odvod ovako pistaviti necete iamti problema.Kod mene oba kupatila i onaj na spratu su zadnja prikljucena na odvod koji ispira i sudo masima i ves masina pored ostalih priljucaka i nemam problema.