Spas za domaćice: Brzo i lako ogulite paradajz za domaći kečap, bez lepljenja!

Domaći kečap sve je popularniji posebno kod onih koji vode računa šta jedu. Brzo i lako se priprema, a mnogo je zdraviji i ukusniji u odnosu na onaj kupovni. Međutim, većina domaćica muku muči sa skidanjem ljuske s paradajza što im usporava proces pripreme. Ukoliko paradajz s korom meljete u mašini za mlevenje, tek onda nastaje problem zato što se njegova opna lepi za unutrašnjost aparata i samim tim se postupak pravljenja omiljenog dodatka ishrani mnogima pretvori u pravi pakao.

Paradajz ubacite na nekoliko munuta u vrelu vodu, a zatim i u hladnu i opna paradajza će bukvalno sama da spada!

Ovaj trik je zlata vredan i pravi je spas za domaćice. Naime, pre nego što počnete da meljete paradajz najpre ga na nekoliko minuta spustite u ključalu vodu dok je ringla još vrela. To će omekšati njegovu koru koja će praktično sama da spada. I ne samo to. Paradajz ćete mnogo lakše i brže samleti, bez lepljenja za unutrašnjost mašine za mlevenje.

Kako savetuju iskusne domaćice, prilikom kupovine i odabira paradajza obavezno birajte one komade koji su u potpunosti zreli ili paradajz ostavite dan-dva u gajbici da dodatno sazri. Ukoliko kečap pravite od nedovoljno zrelog paradajza može se desiti da bude malo kiseo, pa ćete morati da dodatnim sastojcima neutrališete taj ukus. E, sad je red da vam odamo i tajnu za neverovatno brzo pravljenje domaćeg kečapa.  Naime, tajna u gustinu

Ovako pripremljen paradajz brže se kuva i u zavisnosti od količine bukvalno mu je potrebno najviše pola sata da se zgusne.

Iskusne domaćice otkrivaju da postoji i trik kako da se paradajz za kečap zgusne i brže se skuva, a da pritom ne izgubi na ukusu i kvalitetu. Tajna je u gustinu koji će momentalno vašem paradajzu da da formu. Da biste izbegli grudvice, umesto da gustin jednostavno sipate u paradajz koji se kuva, izmešajte gustin sa sokom svežeg paradajza dok ne dobijete retku masu. Nju sipate u paradajz koji se kuva i on će se zgusnuti očas posla.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kecapljustenjeparadajz
Komentari (0)
Dodaj komentar