Staklo će blistati: Napravite prirodno sredstvo za čišćenje tuš kabine

Održavanje čistoće i sjaja vrata od tuš kabine može se prilično lako postići brisanjem stakla nakon svakog tuširanja, ali lako je izgubiti disciplinu (naročito kada ste u žurbi). Nažalost, učestalo preskakanje brisanja omogućuje nakupljanje sapunice i tvrde vode na staklu. Te mrlje mogu trajno da nagrize i oštetiti tuš kabinu, stoga je važno očistiti staklo čim primetite da počinje da se pojavljuje ​​’magla’.

Na tržištu postoji mnogo proizvoda koji obećavaju da će vrata tuša očistiti u tren oka, ali uništavanje sloja od sapuna može biti jednako efikasno i s nekoliko jednostavnih sastojaka koje verovatno već imate u kući. Evo kako najlakše i najjeftinije možete sami, pomoću prirodnih sastojaka, očistiti staklena vrata tuša i tako im vratiti besprekoran sjaj.

Potrebno je:

Alkoholno sirće
Destilovana voda
Tečnost za pranje posuđa (opcionalno)
Eterično ulje po izboru (po želji)
Krpa od mikrovlakana
Prazna flašica s raspršivačem
Brisač stakla (za svakodnevno održavanje)

Kako očistiti staklena tuš vrata:

Prvo napravite sredstvo za čišćenje tako što ćete pomešati sirće i destilovanu vodu u razmeri 1:3 u posudi koja može u mikrotalasnu pećnicu. Smesu u mikrovalnoj pećnici zagrejte 60 sekundi. Nakon što se tečnost ohladi, sipajte je u flašicu s raspršivačem. Ako želite da izbegnete miris sirćeta, dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja u mešavinu. (Napomena: Imajte na umu da sirće može potencijalno da ošteti tuševe od kamena. Još uvek možete napraviti  efikasno rešenje ako sirće zamenite tečnošću za pranje posuđa).

Poprskajte i udaljite se: Nanesite sloj spreja na vrata tuš kabine i ravnomerno pokrijte celu površinu. Pustite da rastvor odstoji otprilike tri do pet minuta.

Osušite vrata. Brisanjem od vrha do dna, osušite vrata krpom od mikrovlakana. Kada su vrata suva, krpom možete izglancati sve tragove ili mrlje. Ostavite vrata otvorena kako bi zaostala vlaga isparila s površine stakla.

Prevencija je ključna: Uložite u dobar brisač i posvetite se redovnom brisanju. To traje samo 30-ak sekundi. Produžićete rezultate tretmana dubinskog čišćenja i smanjiti mogućnost trajnog oštećenja stakla u budućnosti, piše Real Simple.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

čišćenjestaklotriktuš kabinavrata
Komentari (0)
Dodaj komentar