Stavila je crni luk oko kreveta: Kada saznate zašto uradićete to i sami

Komarci su neprijatelji mirnog sna. Ovi mali krilati napadači mogu naše letne noći pretvoriti u neprestanu bitku. Ali kako ih izbeći bez pribegavanja hemijskim sredstvima? Imamo sjajan trik za vas koji će vam osigurati nesmetan san, a pritom je i potpuno prirodan.

Nije to samo dosadno zujanje

Mnogi od nas na komarce gledaju samo kao na manju smetnju. Ali ovi mali insekti puno su veći problem. Kada komarac ugrize, izaziva svrab i iritaciju kože. Njihov ubod kod nekih ljudi može izazvati alergijsku reakciju, a što je još gore, mogu preneti razne bolesti.

Prirodni načini za tjeranje komaraca iz vrta

Umesto hemijskih sprejova koji mogu biti štetni za okolinu, postoje mnoge prirodne metode za teranje komaraca. Biljke poput lavande, mačje metvice ili geranijuma mogu pomoći u stvaranju okruženja pogodnog za komarce u vašem vrtu.

Zaštitite svoj dom od komaraca

Ako živite u području s velikom koncentracijom komaraca, razmislite o postavljanju mreža protiv komaraca na prozore. Ove mreže neće vam pomoći samo u zaštiti od komaraca, već i od drugih insekata. A ako nemate mogućnosti postaviti mreže, možete koristiti i druge prirodne preparate.

Metoda sa crnim lukom

Možda ste čuli koliko jak miris može oterati komarce. I luk može postati vaš novi saputnik u borbi protiv njih. Komarci baš ne vole intenzivan miris luka. Stoga ga jednostavno narežite na tanke kriške i stavite u sobu, posebno oko kreveta. Da biste pojačali učinak, možete koristiti i beli luk u kombinaciji sa crnim lukom.

Alternativna zaštita od aromaterapije

Ako niste ljubitelj jakog mirisa luka, postoje i druge prirodne metode. Eterična ulja, posebno ruzmarina, karanfilića, pitome nane, majčine dušice ili lavande, mogu se raspršiti po spavaćoj sobi kako bi se stvorilo neprijateljsko okruženje za insekte. I ne samo da će vam pomoći da se zaštitite od komaraca, već će vašem domu dodati i prijatan miris.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

crni lukinsektikomarci
Komentari (0)
Dodaj komentar