Stavila zagoreli tiganj u ovu tečnost i šokirala se, malo napora i bio je kao nov

Zagorela masnoća i hrana mogu biti prava noćna mora. Ako ne želite provoditi sate ribajući svoje tiganje, jednostavan sastojak mogao bi obaviti većinu posla umesto vas. Sve što će vam trebati su tečnost za sudove i sirće.

Lindsay Turford, bivša profesionalna čistačica iz Worcestershirea, je podelila ovaj jednostavan trik. Objasnila je kako samo šoljica sirćeta može smanjiti vreme koje provodite ribajući svoje prljave lonce i tiganje.

– Dodajte kipuću vodu u riganj i malo tečnosti za pranje posuđa i pola šoljice sirćeta. Ostavite da se natapa 10 minuta, ali pazite da se voda ne ohladi. Pažljivo izlijte vodu i šokiraćete se kada vidite koliko je masnoće i ostataka uklonjeno uz vrlo malo napora – objasnila je.

Alkoholno sirće je odlično, netoksično sredstvo za čišćenje koje se može koristiti za više površina zahvaljujući svojoj kiseloj prirodi.

Ako želite natapati više tiganja odjednom, možete upotrebiti čak i svoju kadu. Samo je napunite dovoljnom količinom tople vode da pokrije tiganje, a zatim dodajte još malo deterdženta za sudove i sirćeta, piše Express.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

sirćetiganj
Komentari (0)
Dodaj komentar