Štiti sobne biljke, osvežava prostor, a koristi se i za uklanjanje buđi: Ovaj začin čini čuda u domaćinstvu

Verovatno vam to do sada nije palo na pamet

Ukoliko volite miris cimeta, probajte da ga iskoristiti na neki drugi način u vašem domu, sem u kuhinji.

Vaše kućne biljke mogu privlačiti komarce i druge insekte, stoga kako biste ih se riešili, stavite cimet u saksiju. Cimet ima antibakterijska svojstva koja pomažu u zaštiti sobnih biljaka, a ubija i gljivice kojima se hrane larve komaraca.

Miris cimeta je vrlo specifičan. Ako ga volite, možete ga iskoristiti umesto osveživača prostora. Potrebno je da u lonac stavite nekoliko štapića cimeta, koru od narandže, nekoliko karanfilića i vodu. Kuvajte na laganoj vatri kako bi vaš dom zamirisao prelepim jesenjim notama.

Foto: stevepb/pixabay.com

Mnogi insekti ne vole miris cimeta pa je to idealan način da ih se rešite iz vašeg doma na prirodan način. Dovoljno je da stavite cimet u blizini vaših prozora, vrata i drugih otvora kako bi sprečili ulazak insekata u dom.

Budući da ima antibakterijska i antifungalna svojstva, cimet možete koristiti i kao sredstvo za čišćenje. Cimet kombinujte sa sodom bikarbonom i vodom i napravite pastu za čišćenje. Možete je iskoristiti za ribanje radnih ploča, sudopera i sličnih površina.

Kao što je već navedeno, zbog svojih antifungalnih svojstva može se koristiti i za tretiranje buđi. Uzmite nekoliko kapi eteričnog ulja cimeta i pomešajte s vodom. Poprskajte mesta na kojima se nalazi buđ. No, budite oprezni jer ukoliko se radi o većim površinama, trebalo bi da pozovete stručnjake za uklanjanje buđi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

čišćenjedomsastojaktrikzačin
Komentari (0)
Dodaj komentar