Super trik da očistite mrlje od kamenca: Potrebna su samo dva prirodna proizvoda

Bez obzira koliko čistite, ako na čašama i tušu pronađete bele mrlje, velika je verovatnoću da imate tvrdu vodu koja za sobom ostavlja mineralne naslage. Ove mrlje od tvrde vode ne samo da za sobom ostavljaju ružne ostatke, već mogu usporiti i na kraju začepiti odvode, kako piše Good Houeskeeping.

Ali ako znate kako da brzo i jednostavno uklonite mrlje od tvrde vode može smanjiti masnoću koja je potrebna za uklanjanje ružnih tragova i pomoći u sprečavanju nakupljanja kako bi vaši tuševi i slavine nesmetano strujali.

Čaše

Zagrejte malo alkoholnog sirćeta u mikrotalasnoj pećnici pa ga sipajte u posudu. Ostavite da odstoji, a zatim uronite čaše u sirče na 10 minuta, okrećite ih da pokriju sve strane. Dodajte sodu bikarbonu i nakon 10 minuta uklonite čaše i pospite obilnu količinu sode bikarbone direktno na čašu. Nežno utrljajte sodu bikarbonu prstima kako biste uklonili mrlje, isperite i osušite poliranjem.

Tuš

Za čišćenje tuša i kade uzmite bočicu s raspršivačem i pomešajte jednake delove vode i sirćeta. Poprskajte rastvor na zahvaćene površine, ostavite najmanje 15 minuta, zatim obrišite mokrom krpom.

Ako vam mlaz tuša više nije tako jak, to bi mogao da bude znak da minerali u tvrdoj vodi ometaju glavu tuša i mlaznicu. Da biste očistili glavu tuša, umočite četkicu za zube u sirće i istrljajte mlaz vode, zatim je obrišite i uključite mlaznice da izbacite minerale koji začepljuju tuš.

WC šolja

Izmerite jednu šoljicu sirćeta i sipajte je po unutrašnjosti WC šolje, pazeći da sirćetom prekrijete mrlje od tvrde vode. Izribajte ga četkom i ostavite da odstoji minut. Nakon što pustite da sirće odstoji, sipajte šoljicu sode bikarbone, a zatim dodajte drugu šoljicu sirćeta preko sode bikarbone. Smesa bi trebalo da pršti. Ostavite da odstoji otprilike 10 minuta.

Pomoću WC četke rastvor razmažite oko šolje, pazeći da pokrijete sve mrlje, i ostavite rastvor da odstoji do 30 minuta. Isperite WC šolju da biste je isprali i ponovite ako je potrebno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

čišćenjekamenacmrljetrik
Komentari (0)
Dodaj komentar