Super trikovi: Kako obična gumica sa tegle može pomoći u kući

Najjednostavnije stvari zapravo su najbolje, posebno kad je reč o domaćinstvu! Osim uz hrpu sitnica dostupnih u trgovinama, u svojoj kuhinji lako možete upotrebiti i obične gumice i u trenu sebi olakšati život.

Gumice koristimo da bismo zatvorili vrećice, ali ta jedna mala, obična gumica pomoći će ti i na puno drugih načina. Osim toga, prestaćeš da trošiš svoj budžet i na onu hrpu sitnica kako bi rešila zapravo jednostavne, a nepraktične kućne „probleme“.

1. Zadržaće prerezanu jabuku duže svežom

Prerezana jabuka, znamo već, ako se ne pojede u trenu, brzo potamni. A kako bi je zadržala svežom, spoji narezane delove natrag u oblik jabuke, a zatim ih poveži gumicom. Njena površina tamni zato što je izložena vazduhu, a na ovaj način ponovno ćeš je „zatvoriti“ što će joj omogućiti i dužu svežinu.

2. Zameniće zaštitu na minđuši

Znaš već koliko to može biti nezgodno! Dok se spremaš za izlazak primećuješ da nemaš dio minđuše koji je štiti od ispadanja. Ali zato gumica stiže u spas – odreži jedan njen manji do i umetni ga na minđušu sa zadnje strane. Gumica će tako čvrsto držati uz uvo i ne moraš se bojati da će ispasti.

3. Osiguraj ormariće od dečjih ručica

Ako imaš decu ili ti u goste dolaze prijatelji s decom, ne trebaš brinuti hoće li ti početi otvarati sve ormariće. Rešenje je rastegnuti gumicu i obuhvatiti dve ručke ormarića kako se on ne bi mogao otvoriti. Ovaj trik ipak djeluje samo ako imaš ručke na ormarićima…

4. Budi sigurna da će ti odeća ostati na vešalici

Verovatno ti se više puta dogodilo da ti odeća u ormaru sklize s vešalice. Kako bi sprečila ponavljanje zaveži po jednu gumicu sa svake strane vešalice da bi se tvoja odeća mogla za nešto „uhvatiti“.

5. Spreči kašiku da klizne

Dok si pripremala kolače možda ti se u brzini dogodilo da ti je nakon mešanja, ako si slučajno žlicu ostavila u činiji, ona skliznula u smesu.Da bi ga sprečila (ako zaboraviš da je izvadiš) oko drške koju koristiš omotaj jednu gumicu. Ona će sprečiti da se kašika miče i nasloniće se na činiju.

6. Uz gumicu pumpa za sapun duže traje

Ako ti se čini kao da se sapun kroz pumpicu prebrzo troši, oko nje možeš omotati gumicu da bi usporila potiskivanje.

7. Iskoristi je kao stalak za mobilni

Dok pripremaš novo jelo i isprobavaš recept koji je na ekranu tvoga mobilnog, nepraktično je stalno spuštati pogled ili podizati telefon. Upotrebi gumicu kako bi napravila stalak i to tako što ćeš ga prisloniti uz, na primer, flašu i zajedno ih omotaj.

8. Zadrži čaj u šolji

Možda ti se dogodilo da ti kesica čaja sklizne u šoljicu zajedno sa končićem. Da bi to sprečila,  omotaj gumicu oko šoljice i končića. Tako ćeš osigurati da tamo i ostane sve dok tvoj čaj ne bude spreman.

9. Uz nju možeš ispustiti višak boje s četkice

Pri bojenju zidova, ovaj bi ti trik mogao biti posebno koristan. Kad obrišeš natopljenu četku o rubove kante kako bi skinula višak boje koji skriva, ta boja često završi na spoljnom delu kante, a zatim lako uništi okolni prostor. A kako bi to sprečila, rastegni gumicu preko kante, od jednoga do drugog dela, kako bi višak boje mogla ispustiti na njezinoj sredini. Sav taj višak tako će pasti ravno u nju.

10. Pomaže i kod problema s šarafima

Ako je neki šaraf na, na primer, tvojoj stolici, malo olabavio, kao privremeno rešenje može uskočiti gumica. Omotaj je oko šarafa kako bi ga učvrstila.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

gumicategla
Komentari (0)
Dodaj komentar