Sve domaćice ga praktikuju: Genijalan trik da očistite četku od usisivača (video)

Kad prljava četka od usisivača potpuno prestane da se vrti, čini usisavanje beskorisnim. Na prvi pogled moglo bi da izgleda komplikovano raspetljati nered, ali u zavisnosti od usisivača, verovatno je lakše nego što mislite.

Kako ukloniti četku usisivača?

Najbolji način za čišćenje četke je uklanjanje. Nažalost, ne postoji univerzalni usisivač, tako da uklanjanje četke zavisi od marke usisivača. Kod nekih je potrebno ukloniti donju rešetku koja okružuje četku; drugi pak imaju prikladnu polugu za povlačenje ili dugme koje otvara pregradu sa strane kako bi uklonili četku za čišćenje. Većina modernih usisivača ima ovu mogućnost.

Kako očistiti zapetljani usisivač?

Jednom kad uklonite četku, čišćenje je prilično jednostavno, kao što ističe TikTok korisnik @ vaneamaro91. Uzmite dobre makaze i secite po dužini četke, pazeći na čekinje kako ih slučajno ne bi osekli. Nakon što kosa i zamršene čestice popuste, rukama razdvojite delove i očisti četku od otpadaka.

Za dublje čišćenje možete uzeti četku za čišćenje, deterdžent i malo sirćeta. Nakon što uklonite što je moguće više dlaka i prljavštine, potopite četku u toplu vodu pomešanu s deterdžentom i četkom za čišćenje uđite u male delove kako bi razbili tvrdoglavu prljavštinu.

Kad završite, obrišite razređenim alkoholnim sirćetom, što će vam pomoći da dezinfikujete četku i uklonite prljavštinu koja je eventualno i dalje zalepljena na čekinjama. Obrišite krpom od mikrofibera i proverite da li je četka potpuno suva pre ponovnog postavljanja.

@vanesamaro91

#DontSweatIt #cleaningtiktok #BiggerIsBetter #EnvisionGreatness #housekeeping #overthinking #asmr #satisfaction #cleaningtip

♬ Creative – SmiLE

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

cetkausisivac
Komentari (0)
Dodaj komentar