Svi odmrzavamo meso u vrućoj vodi, a to definitivno nije pravi način, može doneti više štete nego koristi

Verovali ili ne, najbolji način za odmrzavanje mesa je da ga držite u frižideru. Doduše, meso se na ovaj način odmrzava mnogo duže, zbog čega obično tražimo druge načine.

Hladna voda

Hladna voda je daleko najbolji način za brzo odmrzavanje mesa . Da biste to uradili, stavite meso u posudu ili lonac sa hladnom vodom. Takođe je važno menjati vodu na svakih pola sata. Vredi zapamtiti da nikada ne treba pokušavati da odmrznemo meso toplom vodom.

Ovo je očigledno veoma brz metod, ali može doneti mnogo više štete nego koristi. Meso koje je odmrznuto vrelom vodom imaće neprijatan miris, a zbog tople vode u njemu mogu da počnu da se razmnožavaju bakterije, što može dovesti do trovanja.

Brzo ne znači zdravo

Neki ljudi toplo preporučuju korišćenje mikrotalasne pećnice za odmrzavanje mesa. U tu svrhu zamrznuto meso takođe treba staviti u odgovarajuću posudu, a zatim uključiti mikrotalasnu pećnicu i podesiti je na odgovarajući program. Mora se imati na umu da tako brzo odmrzavanje može dovesti do razvoja bakterija , stoga meso odmrznuto na ovaj način treba odmah preraditi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

domhranamesotrikzamrzivač
Komentari (0)
Dodaj komentar