Tajna 3 odeljka u mašini za pranje veša: Da li ste je koristili na pogrešan način?

U mašini za pranje veša, treći odeljak u posudi za prašak igra važnu ulogu, iako mnogi često zanemaruju njegovu svrhu. Dok se većina fokusira na prva dva odeljka – jedan za prašak i drugi za omekšivač, treći odeljak često ostaje misteriozan. Kakvu tajna se tu krije?

Njegova namena postaje jasnija kada se veš pere s pretpranjem. U tom slučaju, prašak ide u treći, manji odeljak. Međutim, ako veš nije previše zaprljan, možete preskočiti korak s pretpranjem i koristiti samo prva dva odeljka.

Sipanje praška u treći odeljak kada ne perete s pretpranjem može uzrokovati probleme. Prašak može ostati neiskorišćen, stvarajući beličaste tragove na odeći, posebno na tamnim komadima. Takođe, ako se mašina koristi za kratke cikluse pranja, prašak iz trećeg odeljka može ostati u posudi, što može dovesti do komplikacija prilikom sledećeg pranja.

Dakle, sledeći put kada koristite mašinu za pranje veša, obratite pažnju na treći odeljak u posudi za prašak i koristite ga samo kada je potrebno pranje s pretpranjem.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

čišćenjedompregradasavettrikves masina
Komentari (0)
Dodaj komentar