Tajna baštovana: Lale nikada ne smete da stavljate u ovu vrstu vode, uvenuće

Među vesnicima proleća svakako se izdvajaju i lale koje zbog svojih boja predstavljaju idealnu dekoraciju za dom.

Šareni buket ovog prolećnog cveća možete da postavite na centralno mesto u svom domu ili u trpezariji, kako biste postigli savršen efekat po pitanju dekorisanja.

One se lako uklapaju u svaki ambijent, pa nije ni čudo što predstavljaju jedno od omiljenih cveća među ljudima. Međutim, kako bi vam ovo cveće trajalo što duže, trebalo bi da znate kako pravilno da ga održavate.

Kad kupite ili u bašti uberete lale, prvi put sigurno napunite vazu svežom hladnom vodom (vodu u vazi natočite samo do visine pet do deset centimetara), a zatim stavite buket unutra.

Poznavaoci ovog divnog cveća znaju da lale zahtevaju dosta vode, zbog čega je potrebno stalno dolivati novu. Upravo je greška u tome što mnogobrojni ljubitelji ovog cveća prosipaju staru vodu i dolivaju svežu, zbog čega tulipani mogu brže da uvenu. Dakle, za lale ne koristite svežu vodu.

Naime, tulipanima odgovaraju materije koje se nalaze u ustajaloj vodi, pa nema potrebe da je prosipate. Najbolje je da povremeno dolivate vodu jer će na taj način ovo cveće duže vreme ostati sveže.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

lalatulipanvoda
Komentari (0)
Dodaj komentar