Tako je lako: Bez problema uklonite mrlje od voska sa tkanine

Sigurno ste kad ste primetili mrlju od voska na tkanini pomislili da joj nema spasa i da je zauvek upropašćena, ali postoji lak i brz način kako možete da ih uklonite.

Jedna žena je na Fejsbuk stranici ‘Soul Sister’ podelila video u kojem objašnjava kako uz pomoć pegle, noža i kuhinjskog papira možemo ukloniti vosak sa tkanine.

Najpre je, kaže, zvala profesionalnu agenciju za čišćenje mrlja s tapeciranog nameštaja, a kad su joj rekli šta nameravaju da urade i koliko će to naplatiti, odlučila je prvo da pokuša sama. I uspela je, s kuhinjskim nožem i peglom je skinula veliku fleku od voska s tapacirane fotelje.

U videu kaže da prvo treba pustiti da se vosak skroz upije u tkaninu, a zatim se tupim nožem (najbolje nožem za maslac) s tkanine ukloni ostatak.

Nakon toga se preko mrlje stavi kuhinjski papir, a preko njega se nekoliko puta prođe vrućom peglom, da se vosak potpuno otopi. Kad vosak ‘proviri’ na papir, zamenimo ga novim.

– Samo nastavite da peglate dok sav vosak ne izađe – objasnila je u videu.

A ovim trikom korisnice oduševila su se mnoge iz grupe, koji se slažu da ‘ne mogu da veruju za šta su im do sada uzimali novac’.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

mrljetrikvosak
Komentari (0)
Dodaj komentar