Treba vam samo vlažna krpa: Uradite 1 stvar i usisivač će ponovo raditi kao da je nov

Usisivač je neizostavan deo gotovo svakog domaćinstva i neprevaziđen u čišćenju kuće ili stana. Međutim, pri dugotrajnoj upotrebi dešava se da usisivač sve manje radi. Na sreću, rešenje za ovu situaciju je više nego jednostavno. Evo šta treba učiniti da ponovo bude kao nov.

Prvo otvorite deo usisivača gde se nalazi vreća za prašinu. Obratite pažnju na gumu na poklopcu. Ova guma, kada je poklopac zatvoren, treba da stupi u kontakt sa gumom na vrećici za prašinu i hermetički zatvori. U ovom slučaju na gumi su se formirale naslage prašine koje su na pojedinim mestima debljine i do jednog milimetra.

Zbog toga se dve gume ne lepe jedna za drugu i motor, umesto da uvlači vazduh kroz crevo usisivača, uvlači vazduh između ove dve gume, što značajno smanjuje snagu čišćenja. Slično se može desiti i na gumenom delu vreće za prašinu. Rešenje je, pogađate, jednostavno. Uklonite tvrde naslage sa gume vlažnom krpom. Uradite isto na vrećici za prašinu.

Nakon toga, potrebno je i čišćenje filtera koji se značajno zaprljaju nakon dužeg korišćenja usisivača. Uklonite usisni filter iz kućišta. Uradite isto sa filterom koji čisti vazduh koji izlazi iz usisivača. Prvo dobro protresite oba filtera, a zatim ih operite vodom i deterdžentom (možete staviti i nove ako ih imate).

Nakon sušenja, vratite filtere na mesto. Kada uključite usisivač, videćete da ponovo radi kao nov – dobro usisava i ne pregreva se. Ako i dalje ne radi, ili pozovite mehaničara da proveri ili je vreme da kupite novi.

Inače, usisivač možete iskoristiti i kao osveživač kuće.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

čišćenjeprasinausisivac
Komentari (0)
Dodaj komentar