Trik koji morate probati: Prirodni lek od kog biljke rastu nikad bujnije

Biljke iz različitih razloga ponekad počnu da venu, nekada razlog leži u premalo, a nekada u previše brige. Ako je i vašim biljkama potrebna pomoć, ovaj jednostavan recept, u čija neverovatna svojstva se kunu brojni vlasnici biljaka, jednostavno morate probati.

Vlasnici biljaka tvrde da njihove biljke rastu neverovatnom brzinom i odlično se oporavljaju zahvaljujući ovom rastvoru bez hemikalija poznatom kao ‘voda od banane’. Štaviše, kunu se da su se njihove biljke udvostručile zahvaljujući ovoj tečnosti.

Voda koja nastaje mešanjem prezrele kore banane sa smeđim šećerom i vodom i ostavljanjem te smese da se fermentiše nekoliko dana, slavi se kao novi sveti gral prirodnog đubriva, piše Dejli Mejl. Vrtlari amateri preporučili su ovu moćnu smesu nakon što je jedan muškarac iz Australije u Fejsbuk grupi pitao za recept

‘Možemo li da raspravimo delovanje ‘vode od banane? Koliko dugo ostavljate koru u vodi pre nego što vodu upotrebite kao đubrivo na svojim biljkama?’, napisao je spomenuti muškarac. Kao odgovor vrlo brzo je dobio fotografije kao dokaz delovanja ‘banana vode’. Objavljene fotografije pokazuju kako biljke izvanredno rastu nakon samo nekoliko dana tretiranja vodom, a mnogi tvrde da su se njihove biljke udvostručile nakon samo nekoliko nedelja primene banana vode.

Jedna članica grupe navela je da koru od banane ostavlja da se u vodi namače dva dana i da nije mogla da veruje koliko je očigledna razlika u izgledu biljaka nakon već prve nedelje. ‘Moja smokva nedeljama nije dobila novi list, a onda je nakon sedam dana zalivanja vodom od banane dobila šest novih listova,’ napisala jedna korisnica.

‘Zalivam ih banana-vodom, zatim koru od banane naseckam i posadim u tlo, moje biljke to obožavaju!,’ navela je druga korisnica. Drugi su podelili različite, ali vrlo slične metode pripreme vode od banane, a jedna korisnica je preporučila mešavinu banane i aloe vere za maksimalni rast. Kako je navela, mlevenjem pet zrelih banana i pet stabljika aloe vere, a zatim njihovim mešanjem s jednom kesom zemlje za cveće postigla je neverovatne rezultate. ‘Najbolja zemlja za sađenje biljaka koje sam ikada koristila. Ništa nisam ljuštila,’ navela je.

Zašto je voda od banane tako efikasna?

Banane imaju velike količine minerala poput kalcijuma, fosfora i kalijuma u svojoj kori, a nakon natapanja ti minerali iz kore dospevaju u vodu. Ovi hranjivi sastojci snažno podstiču rast biljaka, što vodu od banana čini izvrsnim prirodnim đubrivom. Da biste ga napravili, jednostavno pomešajte nekoliko prezrelih kora banane sa smeđim šećerom i vodom i ostavite da se fermentiše jedan do dva dana. Voda se tada može normalno preliti preko sobnih biljaka ili koristiti u vrtu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bananabiljkasobne biljkevodazalivanje cveća
Komentari (0)
Dodaj komentar