Trik koji svaka domaćica treba da zna: Zašto u mašinu treba dodati kašiku soli?

Sigurno je svaka domaćica primetila da se posle svakog pranja kvalitet veša pogoršava. Majice počinju da blede ili se uopšte ne operu dobro, u odeću se „uvlači“ neki neprijatan miris nalik mešavini znoja i dezodoransa.

Kako bi to izbegle, mnoge biraju da peru veš na 30 ili 40 stepeni što je veoma pogrešno, jer se na tim temperaturama ne uništavaju bakterije…

Postoji sasvim neočekivan način da se rešite ovih čestih problema.

Verovali ili ne, rešenje se nalazi u vašoj kuhinji. Pre nego što uključite mašinu, u praznu pregradu (onu koju ne koristite) ubacite kašiku soli. Kada dođe vreme za ispiranje veša, so će ući u bubanj i učiniti svoju magiju…

Zašto treba dodati so prilikom pranja?

Prvo, ovaj najvažniji začin u našoj kuhinji pomaže da se ukloni preostali deterdžent sa odeće, što će pomoći kod neprijatnog mirisa. Osim toga, eliminisaće se rizik od alergija kod ljudi sa previše osetljivom kožom.

Takođe, so će učiniti da veš povrati svežinu i sprečiće da izbledi, što je česta pojava nakon brojnog pranja. Bonus je i što se odeća brže suši. Ovo je posebno korisno kada napolju pada kiša, pa veš sušite u stanu ili kući.

Postoji i opcija da se so sipa direktno u bubanj veš mašine, ali u tom slučaju je manje delotvorna kod ovih problema.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

pranje vesasoves masina
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • bambi

    Koje domacice? Zar to jos postoji? Zar nisu sve mlade devojke sponzoruse? Realno gledano, svim tim sponzorusama sponzori obezbedjuju pomoc u kuci tri puta nedeljno. Pomocno osoblje pere, pegla, cisti, odrzava. Dadilje im cuvaju i podizu decu. Jedino sto one rade jeste da se izoperisu, da ugrade u dupe, sise i usta sanitarni materijal, da setaju kerove i da im skupljaju izmet i da sede po kaficima i alapace sve istotovirane i izpirsingirane, sa cigaricom u ruci podlakcene i ajfonom u rucici koji je sraso sa njihovom kozom.