Trik naših baka: Kamenac iz kupatila nestaće dok odmarate, neverovatno je lako

Koliko god da ste pažljivi, kamenac uvek završi na elementima kupatila, zidovima i tuš-kabinama, pa čak i na kućnim aparatima. Protiv ovog neprijatelja koji dolazi iz tvrde vode moguće je boriti se direktno.

Nudimo vam praktične i brze savete koji će vam pomoći da se jednostavno i efikasno oprostite od muke kamenca.

Glavni krivac je tvrda voda koju koristimo, a koja je bogata kamencom. U slučaju da ne znate u pitanju je vodorastvorni kamen od kalcijum i magnezijum karbonata. Rezultat: minerali se talože na zidovima i stvaraju tragove i bele ostatke kamenca koje je često teško ukloniti. Ove naslage kamenca su vidljive na spoljnoj površini slavine, posebno na donjoj strani. Ali to nije jedini element u kupatilu koji je pod uticajem kamenca…Glava tuša, WC šolje, posuđe mogu se zaprljati mrljama od kamenca, ostavljajući bele tragove na površini.

Evo pravog rešenja protiv kamenca koje će vam olakšati život.

Bakin trik koji se pokazao uspešnim…Uzmimo na primer čuvenu maramicu ili krpu koju omotate oko slavine da biste uklonili tragove kamenca. Da biste to uradili, uzmite komad tkanine, alkoholno sirće i… strpljenje!

Umočite krpu u čašu napunjenu alkoholnim sirćetom.

Omotajte krpu oko slavine.

Koristite drugu krpu ako prva krpa nije dovoljna da pokrije celu slavinu.

Ostavite da deluje 20 minuta ili duže. Za veću efikasnost, ostavite da deluje preko noći da biste se rešili strašnih tragova kamenca. Sledećeg jutra uklonite maramice ili krpe.

Nežno trljajte suvom krpom ili običnim sunđerom. Rezultat će vas oduševiti…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kamenackupatiloslavine
Komentari (0)
Dodaj komentar