Trik od par stotina dinara koji će smanjiti gubitak toplote u domu do 50 posto: Tako je jednostavno

Stigla nam je zima, a s njom i niske temperature. Mnogi ljudi muku muče kako da zagreju svoje domove, a da pri tome uštede na računima.

Na internetu kruži mnogo uradi sam trikova koji vam mogu pomoći u tome. Stručnjak Kalj Materson, koji je na TikToku poznat kao „The Property Guy“, otkrio je trik pomoću kojeg možete efikasnije zagrejati svoj dom bez povećanja temperature termostata ili ostavljanja radijatora uključenim duže, piše LADbible.

@thatpropertyguy

Give your radiators a BOOST! Install reflector foil! ❄️🏡 #winter #home #fyp

♬ Everywhere – Fleetwood Mac

Kajlov trik neverovatno je jednostavan i mogao bi da vam uštedi mnogo novca. Potrebna je samo reflektujuća folija za radijatore koja se vrlo brzo postavlja. On je u videu pokazao kako je postavlja na zid iza radijatora.

Ne koristite običnu aluminijsku foliju

Kajl takođe preporučuje da je koristite na radijatorima koji su spojeni na spoljne zidove jer se na taj način smanjuje toplota koja izlazi napolje. Folija reflektuje toplotu, koja bi inače otišla s druge strane zida, nazad u prostoriju.

Reflektujuća folija za radijatore košta par evra i smanjuje potrošnju energije u domu i snižava troškove grejanja. Eksperti iz prodavnice ScrewFix kažu da ona može „smanjiti gubitak toplote do 50 posto“, prenosi Net.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

domradijatoriradijatpritoplotatrik
Komentari (0)
Dodaj komentar